FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ICRC se probio do dviju opkoljenih četvrti Homsa

Autor: bnov
BEJRUT, 4. studenog 2012. (Hina/AFP) - Međunarodni odbor Crvenog križa (ICRC) objavio je u nedjelju da se prvi put unazad nekoliko mjeseci probio do dviju opkoljenih četvrti u sirijskom gradu Homsu kako bi podijelio humanitarnu pomoć stanovnicima.

"Ušli smo u Homs u nekoliko navrata zadnjih mjeseci ali prvi put smo uspjeli ući u četvrti Kaldiju i Hamidiju, u Starom gradu", kazala je Marianna Gasser, šefica izaslanstva ICRC-a u Siriji.

Pomoć, posebice sanitetski materijal za njegu stotinjak ranjenih i lijekove za kronične bolesnike isporučila je u subotu skupina od šest pripadnika ICRC-a i 28 dobrovoljaca sirijskog Crvenog polumjeseca.

Podijeljena je i hrana i higijenske potrepštine za 1200 osoba, kao i mlijeko i pelene za bebe.

ICRC tvrdi da je pregovarao s vlastima i oružanim skupinama oporbe kako bi mu bio zajamčen siguran i neometan pristup Starom gradu.

Gasser je ustvrdila da je više stotina civila opkoljeno u Kaldiji i Hamidiji najmanje četiri mjeseca, ističući kako nastavak nasilja ometa isporuku hrane, sanitetskog materijala i drugih potrepština.

ICRC i Crveni polumjesec pokušali su najmanje u dva navrata, zadnji put u lipnju, evakuirati civile opkoljene u Starom gradu, ali bezuspješno.

(Hina) xbnš ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙