FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sirijski pobunjenici ubili 28 vojnika

Autor: kgab
BEJRUT, 1. studenog 2012. (Hina/Reuters) - Pobunjenici su ubili 28 sirijskih vojnika u četvrtak u napadu na tri kontrolne točke oko grada Sarakeba kod glavnog autoputa koji povezuje sjever i jug zemlje, priopćila je skupina povezana s oporbom.

Sirijski opservatorij za ljudska pravca sa sjedištem u Britaniji priopćio je da su oporbeni aktivisti u Sarakebu, u sjevernoj pokrajini Idlibu koja graniči s Turskom, potvrdili da je nekoliko pobunjeničkih postrojbi izvršilo napade.

Vojska je izgubila dijelove teritorija u pokrajinama Idlibu i Alepu, ali se bori za kontrolu gradova uzduž rute opskrbe prema gradu Alepu, gdje traju borbe na mnogim područjima.

Rami Abdelrrahman, šef Opservatorija, rekao je da je pet pobunjenika također poginulo u napadima, od kojih su dva izvršena na autoputu koji povezuje prijestolnicu Damask s Alepom. Treći napad je bio na kontrolnu postaju na cesti koja povezuje Alepo s Latakijom, lučki grad koji je uglavnom pod kontrolom snaga predsjednika Bashara al Assada.

"Pobunjenici su uništili ili zaplijenili šest vozila. Oni neće dugo ostati na kontrolnim točkama budući da sirijski borbeni zrakoplovi obično bombardiraju položaje nakon dolaska pobunjenika", rekao je Abdelrahman u telefonskoj izjavi za Reuters.

(Hina) xkga ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙