FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zimska služba u Zagrebu spremna na novu sezonu

Autor: aspa
ZAGREB, 31. listopada 2012. (Hina) - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i predsjednik Gradske skupštine Davor Bernardić ocijenili su tijekom današnjeg posjeta bazi zagrebačke Zimske službe da je ona u potpunosti spremna za predstojeću zimsku sezonu.

Nakon obilaska parkiranih vozila zimske službe na zagrebačkom Žitnjaku, Bandić je rekao kako je premno 208 vozila te da je ove godine spremno i 36 tisuća tona soli za posipanje cesta. Grad je izdvojio 30 milijuna kuna i ima još dodatnih 15 milijuna u pričuvi za rad Zimske službe, rekao je.

Dodao je da se nada kako do 1. travnja, do kada traje sezona Zimske službe, neće biti potrošeno više od 30 milijuna kuna kao prošle godine, kako bi se novac iz pričuve mogao usmjeriti za druge potrebe.

"Drago mi je da je Zagreb i ove godine spreman za zimsku sezonu", rekao je Bernardić i dodao da nema razloga za zabrinutost kada jer riječ o sigurnosti građana i prohodnosti kolnika.

Istaknuo je da zagrebačka Zimska služba pokriva oko 2500 kilometara prometnica, a ove godine dodano je još oko 150 kilometara novih prometnica.

Voditelj podružnice Zagrebačkog holdinga Zagrebačke ceste, Alen Gospočić izvijestio je da građani na internetskim stranicama podružnice mogu pronaći telefonske brojeve koje mogu zvati, ovisno koja su ulica ili dio grada, ako njihova ulica nije očišćena.

(Hina) xaš yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙