FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Disney sprema novi "Star Wars film

Autor: dlug
NEW YORK, 31. listopada 2012. (Hina) - Walt Disney, jedna od najvećih produkcijskih kuća zabavnog programa u svijetu, kupila je producentsku kuću Lucasfilm, redatelja Georga Lucasa, koja stoji iza kultnih filmova "Ratovi zvijezda" za četiri milijarde dolara.

Filmski studio koji je osnovao čuveni Walt Disney platit će Lucasu polovinu novca u gotovini dok će ostatak biti isplaćen u dionicama. Disney je odmah objavio kako će do 2015. godine izaći sedmi nastavak serijala "Ratovi zvijezda", a zatim i osmi, te deveti.

"Proteklih trideset pet godina jedan od mojih najvećih snova bio je da 'Star Wars' prenesem sa starijih na nove generacije. Sada je došlo vreme da predam tu baklju novoj generaciji filmaša. Uvjeren sam kako će sa Disneyjevom organizacijom Lucasflim procvjetati za sve nove generacije," kazao je Lucas.

Slavni redatelj osnovao je 'Lucasfilm Limited' 1971. godine u San Franciscu. Ova kompanija najpoznatija je po kultnim serijalima 'Ratovi zvijezda' i 'Indiana Jones', a pod njenim okriljem snimljen je i čuveni film 'Američki grafiti'.

Nagađa se kako će George Lucas ostati u produkciji kao konzultant sedmog nastavka Ratova zvijezda, dok će nova predsjednica Lucasfilma Kathleen Kennedy producirati film.

(Hina) xdl ydl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙