FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za srijedu, 31. listopada

Autor: mkov
ZAGREB, 31. listopada 2012. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za srijedu, 31. listopada:

ZAGREB - Sjednica Vlade Republike Hrvatske (10 sati, Banski dvori, Trg Sv. Marka 2). Vlada bi na sjednici trebala odobriti sredstva, na teret Proračunske zalihe za ovu godinu, za projekt „Analiza postojećeg stanja u državnim tijelima i trgovačkim društvima s konceptom poboljšanja efikasnosti upravljanja“, odnosno "Clean start". Ministarstvo financija predlaže da se Vladi odobri iznos od 2,3 milijuna kuna za navedeni projekt, za pruženu uslugu triju izvođača. Na dnevnom redu je i Prijedlog revidiranoga akcijskog plana za ispunjavanje preostalih obveza iz pregovora o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji, u kojem su određeni rokovi i nositelji za ispunjavanje deset prioritetnih mjera naznačenih u Sveobuhvatnom izvješću Europske komisije. Na dnevnom redu su i izmjene i dopune Uredbe o nazivima radnih mjesta i koeficijentima složenosti poslova u javnim službama kojima Vlada, smanjivanjem koeficijenata složenosti poslova, želi postići znatne uštede sredstava u državnom proračunu. Na dnevnom redu su i izmjene i dopune Kaznenog zakona, konačni prijedlog zakona o izvršavanju sankcija izrečenih maloljetnicima za kaznena djela i prekršaje te izmjene i dopune Zakona o predškolskom odgoju i naobrazbi.

ZAGREB - Petorici optuženih za ratne zločine u Konačištu ratnih zarobljenika u Kerestincu bit će objavljena nepravomoćna presuda. Sedmomjesečno suđenje na kojem je saslušano 80-ak svjedoka, žrtava zlostavljanja i stražara, završeno je ponovnim očitovanjem bivšeg zapovjednika logora Stjepana Klarića i ostalih optuženih da se ne osjećaju krivima. Zastupnik optužbe je u završnom govoru zatražio osuđujuću presudu, ustvrdivši kako je svjedočenjem žrtava i medicinskom dokumentacijom dokazana krivnja Klarića, koji je bio "kapitalna figura" u Kerestincu, te Dražena Pavlovića, Viktora Ivančina, Željka Živeca i Gorana Štrukelja koji su bili privilegirana skupina u odnosu na ostale stražare. Zaključio je da su ratni zarobljenici u Kerestincu sustavno fizički i psihički zlostavljani te da je protiv njih počinjen ratni zločin. Obrane su, pak, zatražile oslobađajuću presudu, ocijenivši kako nema dokaza protiv njihovih branjenika. (12 sati, Županijski sud u Zagrebu, Zrinjevac 5).

ZAGREB - Konferencija za novinare Sveučilišta u Zagrebu na kojoj će tema biti zaključci 3. izvanredne sjednice Senata Sveučilišta u Zagrebu u akademskoj godini 2012./2013. (10,30 sati, mala vijećnica Rektorata Sveučilišta u Zagrebu, Trg maršala Tita 14). Rektor Aleksa Bjeliš i prorektori tim će povodom izvijestiti predstavnike medija, između ostaloga, o raspravi članova Senata o utvrđivanju kriterija za upis studenata u prvu godinu preddiplomskih studija na Sveučilištu u Zagrebu u ak. god. 2013./2014. Također, bit će riječi o izvještaju o anketi za zaposlenike i studente Sveučilišta u Zagrebu o nedopuštenim oblicima ponašanja, provedenoj u okviru IPA 2008 projekta.

ZAGREB - Konferencija za novinare u povodu dvije godine od donošenja Nacionalnog programa razvoja audiovizualne industrije (11 sati, velika dvorana Novinarskog doma, Perkovčeva 2). Na konferenciji će se govoriti o pet strateških ciljeva za koje se Hrvatski audiovizualni centar obvezao da će ih ostvariti u četiri godine (2010.-2014.), o trenutnom stanju, ostvarenim ciljevima te kritičnim mjestima u hrvatskom audiovizualnom sektoru. Konferenciji će prisustvovati ministrica kulture Andrea Zlatar Violić, zaposlenici te bivši i sadašnji članovi upravnih tijela Hrvatskog audiovizualnog centra, predstavnici strukovnih udruga: Hrvatske udruge producenata (HRUP), Hrvatskog društva filmskih djelatnika (HDFD), Društva hrvatskih filmskih redatelja (DHFR), Hrvatske radiotelevizije (HRT).

ZAGREB - Komemoracija u povodu smrti hrvatskog književnika i moreplovca Jože Horvata (17 sati, Stara gradska vijećnica, Ćirilometodska 5). Joža Horvat umro je 26. listopada u 98. godini u Zagrebu. Na komemoraciji će se uzvanicima i obitelji obratiti potpredsjednica Gradske skupštine Grada Zagreba Tatjana Holjevac, Velimir Visković iz Hrvatskog društva pisaca, župan Međimurske županije Ivan Perhoč, Danijel Režek iz Društva Međimuraca Zagreb, Stipan Medak iz nakladnika "Neretve", urednica djela Jože Horvata Đurđa Mačković i predsjednik Nadzornog odbora Yacht cluba Zagreb Željko Brnčić. Lidija Bajuk otpjevat će "Muru", a Dubravko Sidor čitat će izvode iz djela Jože Horvata.

ZAGREB - Predstavljanje knjige "Komunikacijske strategije magije" autorica Sonje Hodak i Mirele Holy (20 sati, Gliptoteka HAZU, Medvedgradska 2). Knjigu će, osim autorica, predstaviti Božo Skoko i Nives Tomašević.

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Milka Ćurković

popodne - Neven Leskovar

navečer - Srebrenka Parlov

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xmkov ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙