FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Upadom u skupštinu libijski prosvjednici protiv nove vlade

Autor: rtom
ZAGREB/TRIPOLI, 30. listopada 2012. (Hina) - Deseci prosvjednika upali su u utorak u Nacionalnu skupštinu Libije nezadovoljni nekim imenovanjima u kabinetu koji je predstavio premijer Ali Zeidan te je nakon meteža i pregovora sjednica zaključena, a glasovanje odgođeno za srijedu.

Prosvjednici, a među njima je bilo i civila i bivših pobunjenika te naoružanih osoba, upali su u dvoranu u trenutku kada su se zastupnici spremali glasovati o predloženim ministrima.

Nakon pregovora uljezi su napustili dvoranu i ponovno se vratili te je predsjednik kongresa Mohamed Magarief zaključio sjednicu i upad u skupštinu nazvao "psihološkim pritiskom", javlja AFP. Glasovanje je odgođeno za srijedu, a televizija je na nekoliko minuta prekinula prijenos.

Nezadovoljni nekim predloženim ministrima prosvjednici su kazali kako su upali u skupštinu kako bi se i njihov glas čuo. Zeidan je u utorak predstavio svoju koalicijsku vladu u kojoj su članovi liberalnih te islamističkih stranaka iz nacionalnog kongresa koji je odbio potvrditi prijedlog kabineta njegova prethodnika.

Zeidan je izabran za mandatara u listopadu pošto je njegov prethodnik Msutafa Abushagur izgubio povjerenje kada se glasovalo o ministrima koje je on predložio, podsjeća Reuters.

(Hina) xrt ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙