FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za srijedu, 31. listopada

Autor: vkla
ZAGREB, 30. listopada 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za srijedu, 31. kolovoza

ZAGREB - U posjet Hrvatskoj stiže američka državna tajnica Hillary Clinton koja će s predsjednikom Republike Ivom Josipovićem, premijerom Zoranom Milanovićem i ministricom vanjskih i europskih poslova Vesnom Pusić razgovarati o ulozi Hrvatske kao saveznika u NATO-u, njezinu ulasku u EU iduće godine te gospodarskim odnosima dviju zemalja. Clinton u svoj prvi posjet Zagrebu dolazi na kraju turneje po sjeveru Afrike i zemljama regije.

- susret premijera Milanovića i državne tajnice Clinton. Sastanku će nazočiti i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić (Banski dvori, Trg sv. Marka 2, u 14,45 sati)

- susret predsjednika Josipovića i državne tajnice Clinton (Ured predsjednika, Pantovčak 241, u 15,45 sati; izjave u 16,30 sati)

PRIŠTINA - Američka državna tajnica Hillary Clinton i visoka povjerenica Europske unije za vanjsku i sigurnosnu politiku Catherine Ashton sastat će se s najvišim dužnosnicima Kosova.

BERLIN - Njemačka kancelarka Angela Merkel sastaje se s turskim premijerom Tayyipom Erdoganom.

PARIZ - Francuski ministar vanjskih poslova Laurent Fabius i ministar obrane Jean-Yves le Drian sastaju se s ruskim ministrom vanjskih poslova Sergejem Lavrovim i ministrom obrane Anatolijem Serdjukovim.

Dežurni urednici:

Noć: Denis Lugarić

Prijepodne: Domagoj Janković

Poslijepodne: Slavoljub Leko

Navečer: Darko Vlahović

Tel: 00385 1 4808 645

Fax: 00385 1 4808 822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xvk ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙