FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljena knjiga "Cijena obraćenja"

Autor: pgas
SPLIT, 30. listopada 2012. (Hina) - Knjiga "Cijena obraćenja" u kojoj autor Joseph Fadelle svjedoči o svojem prelasku s islama na kršćanstvo predstavljena je danas u Splitu.

Riječ je o istinitoj i potresnoj životnoj priči o obraćenju na kršćanstvo Josepha Fadellea koji žrtvuje sve - obitelj, prijatelje, bogato nasljedstvo i dom, čak i vlastiti život kako bi slijedio Krista, istaknuo je Petar Balta, glavni urednik Verbuma, nakladničke kuće koja je objavila knjigu.

Fadelle, kako je rekao Balta, u dramatičnome i vrlo osobnome pripovjedačkom stilu otkriva mukotrpni put do vjere i "strašan progon koji trpe kršćani koji žive u nasilnu i neprijateljskome okružju u mnogim dijelovima svijeta".

Joseph Fadelle rodio se kao Mohammed al-Sayyid al-Moussawi u Iraku u utjecajnoj i bogatoj šijitskoj obitelji. Služeći vojni rok, sobu je dijelio s kršćaninom kojega je pokušao obratiti, no na kraju je u sumnju dovedena njegova vjera. Pošto se obratio na kršćanstvo, zatvoren je i mučen u iračkim zatvorima. Pobjegao je u Jordan sa ženom i djecom, ali ondje su ga pronašli rođaci koji su ga pokušavali ubiti jer se obratio na kršćanstvo. Godine 2001. uspio je dobiti politički azil u Francuskoj, gdje u skrovitosti živi sa ženom i četvero djece.

"Cijena obraćenja" postala je međunarodni bestseler, a autor te knjige kao gost na predavanjima i njezinu predstavljanju pod stalnom je policijskom zaštitom zbog izrečene mu fetve, navodi se u pisanome materijalu u povodu objavljivanja te knjige.

(Hina) xpgas ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙