FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sandy stigla do New Jerseyja

Autor: djan
WASHINGTON, 30. listopada 2012. (Hina) - Masivna oluja Sandy stigla je u ponedjeljak navečer po mjesnom vremenu do američke obale na južnom dijelu savezne države New Jerseyja, objavio američki nacionalni centar za uragane.

Sandy, koja se sada naziva posttropskim ciklonom i jedna je od najvećih oluja koje su ikada pogodile SAD, na kopno je stigla oko 10 kilometara jugozapadno od Atlantic Cityja s brzinom vjetrova od 129 kilometara na sat i praćena obilnom kišom. Klasifikacija postropskim ciklonom znači da Sandy i dalje ima snagu uragana, ali je izgubila ostale karakteristike tropske oluje.

I prije nego što je Sandy stigla do kopna, dva milijuna ljudi na američkoj istočnoj obali ostalo je bez struje. Oko milijun ih je podložno naredbama za evakuacijom. Oluja će se dalje kretati u pravcu New Yorka, Washingtona, Baltimorea i Philadelphije.

Njujorški gradonačelnik Michael Bloomberg na tiskovnoj je konferenciji u ponedjeljak navečer izjavio da se grad dobro pripremio za oluju i da ne očekuje da će šteta biti prevelika.

(Hina) xdj ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙