FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za utorak 30. listopada

Autor: vmrs
ZAGREB, 29. listopada 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za utorak 30. listopada.

ZAGREB - Predsjednik Republike Ivo Josipović primit će vjerodajnice novoimenovanog veleposlanika SAD-a u Hrvatskoj Kennetha H. Mertena.

(U 11 sati, ured predsjednika, Pantovčak 241)

ZAGREB - Ministar pravosuđa Orsat Miljenić govorit će na tematskoj sjednici saborskog odbora za pravosuđe. Na sjednici će se raspravljati o izvješću Europske komisije o praćenju hrvatske spremnosti za članstvo u Europskoj uniji, osobito o 23. poglavlju o pravosuđu i temeljnim pravima.

(U 11 sati, dvorana Stjepana Radića, Hrvatski sabor, Markov trg 6)

SARAJEVO - Američka državna tajnica Hillary Clinton i visoka predstavnica Europske unije za vanjsku politiku i sigurnost Catherine Ashton posjetit će Bosnu i Hercegovinu i u Sarajevu se sastati s visokim predstavnikom međunarodne zajednice za BiH Valentinom Inzkom i s posebnim predstavnikom EU-a za BiH Peterom Sorensenom, a onda će će razgovarati i s članovima predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem, Željkom Komšićem i Nebojšom Radmanovićem.

BEOGRAD - Američka državna tajnica Hillary Clinton i visoka predstavnica Europske unije za vanjsku politiku i sigurnost Catherine Ashton posjetit će Srbiju i sastati se sa srbijanskim premijerom i ministrom unutarnjih poslova Ivicom Dačićem te s predsjednikom države Tomislavom Nikolićem. Prema najavama, na zajedničkom sastanku s najvišim srbijanskim dužnosnicima glavna tema razgovora bit će dijalog Beograda i Prištine.

PRIŠTINA - Američka državna tajnica Hillary Clinton i visoka predstavnica Europske unije za vanjsku politiku i sigurnost Catherine Ashton posjetit će Kosovo. Očekuje se da će s lokalnim dužnosnicima razgovarati o normalizaciji odnosa Prištine s Beogradom.

BERLIN - Njemačka kancelarka Angela Merkel sastat će se s glavnim tajnikom Organizacije za ekonomsku suradnju i razvoj Angelom Gurriom, direktoricom Međunarodnog monetarnog fonda Christine Lagarde, direktorom Svjetske banke Jimom Yongom Kimom, glavnim direktorom Svjetske trgovinske organizacije Pascalom Lamyjem i čelnikom Međunarodne organizacije rada Guyom Ryderom.

PEKING - Mirovni posrednik Ujedinjenih naroda i Arapske lige Lakhdar Brahimi posjetit će Kinu.

Dežurni urednici:

Noć: Domagoj Janković

Prijepodne: Darko Vlahović

Poslijepodne: Slavoljub Leko

Navečer: Srđan Baković

Tel: 00385 1 4808 645

Fax: 00385 1 4808 822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xvm ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙