FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vučić: Srbiji datum pregovora s EU u prvoj godini rada nove vlade

Autor: vili
BEOGRAD, 29. listopada 2012. (Hina) - Potpredsjednik srbijanske vlade i ministar odbrane Aleksandar Vučić izjavio je ponedjeljak u Beogradu kako očekuje da će Srbija do isteka prve godine mandata vlade od Europske unije dobiti datum početka pregovora o pridruživanju.

Gostujući na Televiziji B92, Vučić je ocijenio da će to biti "važan pokazatelj uspjeha vlade" na vanjskopolitičkom planu, istaknuvši kako je nova vlada ostvarila "evidentno značajne uspjehe" u prva tri mjeseca rada, iako joj je, kako je rekao, prehodna vlast "ostavila ruiniranu kuću" i time ograničila manevarski prostor novim vlastima.

U povodu izrade polaznih osnova za stajalište Srbije prema pitanju Kosova, na čemu trenutno radi državni vrh, Vučić je naglasio da će "taj dokument, dok se ne usuglasi, biti državna tajna", a potom će o njemu biti konzultirani i predstavnici oporbenih stranaka kako bi svi zajedno postigli konsenzus o rješavanju kosovskog problema.

Tim dokumentom neće, kao do sada, biti samo postavljana crvena crta ispod koje Srbija ne može ići jer ih je već definirao Ustav, a glavni cilj stajališta trebao bi biti da "Srbija konačno nešto predloži u procesu rješavanja kosovskog pitanja", ocijenio je potpredsjednik srbijanske vlade Vučić u programu Televizije B92.

Predsjednik Nikolić izjavio je ovih dana kako je u tijeku izrada polaznih osnova za stajalište Srbije prema Kosovu. Istodobno, u Beograd, a potom u Prištinu u utorak stižu američka državna tajnica Hillary Clinton i povjerenica za vanjske poslove EU Chaterine Ashton, koje će, kako se očekuje, sa srbijanskim dužnosnicima razgovarati o odnosima Srbije i Kosova.

(Hina) xvil ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙