FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FaH - Najava fotografija za ponedjeljak, 29. listopada

Autor: uand
ZAGREB, 29. listopada 2012. (Hina) - Najava važnijih događaja za ponedjeljak, 29. listopada, koje ćemo popratiti fotografijama.

ZAGREB - Saborski Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost održat će zatvorenu sjednicu s jedinom točkom "Medijski napisi o zloporabi sustava tajnog prikupljanja podataka - rasprava o zaprimljenim izvješćima". Nakon što su mediji objavili da su na zahtjev za izliste telefonskih poziva nezakonito dopisivani brojevi nekih čelnika SOA-e i Agrokora, predsjednik Odbora Miroslav Tuđman zatražio je očitovanje nadležnih tijela. Početkom tjedna dostavljena su očitovanja Ureda Vijeća za nacionalnu sigurnost i Operativno tehničkog centra, a u petak je stiglo i ono Ministarstva unutarnjih poslova, nakon čega je Tuđman sazvao sjednicu Odbora. Svi dokumenti nose oznaku "vrlo tajno" (13 sati, Hrvatski sabor, dvorana Ivana Mažuranića, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Ugovor o zajmu za Projekt kreditnog programa financiranja izvoza u iznosu od 50 milijuna eura između Hrvatske banke za obnovu i razvoj (HBOR) i Svjetske banke potpisat će predsjednik uprave HBOR-a Anton Kovačev i voditelj Ureda Svjetske banke u Hrvatskoj Hongjoo J. Hahm. Također će ministar financija Slavko Linić i Hongjoo J. Hahm potpisati ugovor o jamstvu između Republike Hrvatske i Svjetske banke za taj zajam (10,00 sati, HBOR, Strossmayerov trg 9).

ZAGREB - Međunarodni simpozij o gospodarenju otpadom otvorit će ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović (9 sati, Stara gradska vijećnica Grada Zagreba, Ulica Sv. Ćirila i Metoda 5). Simpozij se održava dvanaesti put i ove godine okuplja najveći broj sudionika, gotovo 500 iz cijelog svijeta. U organizaciji Grada Zagreba i pod pokroviteljstvom Ministarstva zaštite okoliša i prirode i Agencije za zaštitu okoliša, na simpoziju će se okupiti domaći i strani stručnjaci iz područja gospodarenja otpadom, a simpozij će obuhvatiti najnovije znanstvene i stručne spoznaje kroz njihova predavanja.

ZAGREB - Izaslanstvo Odbora za vanjsku politiku Kantonalnog vijeća gornjeg doma švicarskog parlamenta, koje u ponedjeljak počinje višednevni službeni posjet Hrvatskoj, razgovarat će s predsjednikom Odbora za vanjsku politiku Miloradom Pupovcem i članovima Odbora. Povod posjeta je planirani ulazak Hrvatske u Europsku uniju 2013. godine i razgovori na temu kako će to članstvo utjecati na bilateralne odnose dviju zemalja. (Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6, dvorana Janka Draškovića, izjave za medije u 16.30 sati).

ZAGREB - Pravobraniteljica za djecu Mila Jelavić organizira stručnu raspravu "Pravilna prehrana djece u dječjim vrtićima, osnovnim i srednjim školama te ustanovama koje skrbe za djecu - gdje smo danas?" (10 sati, Tribine Grada Zagreba, Kaptol 27). Cilj je stručne rasprave izvijestiti o aktualnom stanju prehrane djece u ustanovama, upozoriti na teškoće i slabosti te se usmjeriti na važne zadaće u ostvarivanju prava djece na pravilnu prehranu, kao i osvijestiti važnost djelovanja u ovom području. Uz pravobraniteljicu Jelavić, na raspravi će govoriti Sanja Musić Milanović iz Odjela za promicanje zdravlja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Marina Kuzman iz Službe za školsku i adolescentnu medicinu i prevenciju ovisnosti Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Vesna Jureša iz Škole narodnog zdravlja "Andrija Štampar" i predstavnica Hrvatskog društva za preventivnu i socijalnu pedijatriju Đurđa Španović.

ZAGREB - Predstavljanja "Zelene knjige izvornih pasmina hrvatske", nakladnika Državnog zavoda za zaštitu prirode i Hrvatske poljoprivredne agencije (18 sati, Izložbeni paviljon PMF-a u Botaničkom vrtu, glavni ulaz u vrt iz Mihanovićeve ulice).

Dežurni na desku FaH-a:

prijepodne - Uroš Andrić

poslijepodne - Ivana Kutni

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

(Hina) xua ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙