FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Završen Jazz Ex Tempore 2012

Autor: dsil
OPATIJA, 26. listopada 2012. (Hina) - Završnim koncertom svih sudionika večeras je u opatijskoj Villi Angiolini završena ovogodišnja glazbena manifestacija Jazz Ex Tempore.

Ove godine je na Jazz Ex Temporeu sudjelovao kostarikanski trombonist, skladatelj, aranžer i glazbeni pedagog Luis Diego Bonilla. Tijekom svoje karijere surađivao je s nekim od najuglednijih imena jazz glazbe kao što su McCoy Tyner, Dizzy Gillespie, Lester Bowie, Tom Harell i Astrud Gilberto. Član je Vanguard Jazz Orchestra, Afro-Latin Jazz Orchestra i Dave Douglas & Brass Ecstasy.

Sudionici Ex Temporea su i pijanistica, pjevačica i skladateljica Adriana Vasques, porijeklom iz južne Italije te bubnjar i udarljakaš iz BiH Amar Češljar.

Jazz Ex Tempore je multikulturni glazbeni projekt pokrenut 2005. godine. Njegov cilj je svake godine okupiti u Opatiji nekoliko vrsnih poznavatelja vlastite kulturne baštine ali i suvremenih glazbenih pravaca iz različitih regija i zemalja Europe i svijeta. Glazbenici tijekom jednog tjedna zajedno stvaraju glazbu kao spoj različitih utjecaja te skladaju originalnu glazbu koja se izvodi na završnom koncertu.

Svaki od glazbenika tijekom tog tjedna održava i radionice baveći se temom s kojom je najviše povezan. Te radionice su besplatne i otvorene za sve zainteresirane.

Utemeljitelj, organizator i redovni sudionik Jazz Ex Temporea je multiinstrumentalist Elvis Stanić.

(Hina) xdsil ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙