FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Josipović uputio sućut obitelji Jože Horvata

Autor: jnah
ZAGREB, 26. listopada 2012. (Hina) - U povodu smrti književnika i moreplovca Jože Horvata, predsjednik Republike Ivo Josipović uputio je sućut njegovoj obitelji.

„S iskrenim žaljenjem primio sam vijest da nas je napustio književnik i putopisac, naš Joža Horvat. Premda najpoznatiji kao hrvatski Vasco da Gama čije su putopisne proze univerzalna metafora putovanja kroz životne nedaće, Horvat je hrvatsku književnost zadužio nizom djela. Na djelima Jože Horvata odrastale su generacije. Njegova 'Besa' doživjela je deset izdanja, a djela poput 'Mačka pod šljemom' i 'Ciguli miguli' uspješne filmske ekranizacije – uvijek na radost publike i uz uvažavanje struke.

U svom dugom životnom vijeku preživio je tri rata, brojne političke preobrazbe i osobne kalvarije. Zahvaljujući snazi njegovih riječi, imaginaciji i osebujnom stilu, na stranicama Horvatovih knjiga svi smo mi nalazili odgovore na neka od temeljnih životnih i moralnih pitanja koja muče čovjeka današnjice“, stoji u poruci sućuti predsjednika Josipovića.

(Hina) pp yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙