FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - od subote, 27. listopada, do ponedjeljka, 29. listopada

Autor: smar
ZAGREB, 26. listopada 2012. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za subotu, 27. listopada, za nedjelju, 28. listopada, i za ponedjeljak, 29. listopada:

Subota, 27. listopada

---------------------------------

ZAGREB - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović primit će grupe građana na kavu (11 sati, Ured Predsjednika, Pantovčak 241).

ZAGREB - Održat će se Izborni sabor Zajednice žena HDZ-a "Katarina Zrinski", a nazočnima će se obratiti predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Tomislav Karamarko (9 sati, Hotel Antunović, Zagrebačka avenija 100a). Prije početka skupa predsjednik HDZ-a bit će dostupan za izjave, a na saboru predstavnici medija mogu nazočiti pozdravnim govorima.

OSIJEK - Čelnici Hrvatske narodne stranke – liberalnih demokrata održat će konferenciju za novinare u povodu održavanja Libseen konferencije, te početka kampanje Mladih HNS-a (11,30 sati, hotel Osijek, Šamačka 4). Libseen (Liberal South East European Network) je organizacija koja okuplja predsjednike liberalnih stranaka jugoistočne Europe, a konferencije tradicionalno održava u Osijeku. Potpredsjednica HNS-a i ministrica vanjskih i europskih poslova te predsjednica Libseena Vesna Pusić, potpredsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak i predsjednik Liberalno demokratske partije (Srbija) Čedomir Jovanović govorit će o "Ekonomskoj suradnji u jugoistočnoj Europi". U drugom dijelu konferencije govorit će predsjednik Mladih HNS-a Zvonimir Klobučar na temu "Važnost uključivanja mladih u aktivan politički život" i time službeno otvoriti nacionalnu kampanju Mladih HNS-a, a ujedno će predstaviti knjižicu s temeljnim stavovima Mladih HNS-a.

KOPRIVNICA - Dodjelom nagrade "Fran Galović" 2012. završava Međunarodni festival književnosti, 19. Galovićeva jesen (18,30 sati, Dom mladih, Ulica hrvatske državnosti 10). "Galovićeva jesen", u devetnaestogodišnjem postojanju izrasla je u najznačajniju književnu manifestaciju Koprivnice i Podravine, a prošle godine je prekoračila ranice Hrvatske i prerasla u Međunarodni festival književnosti "Galovićeva jesen", ističu organizatori. Ove godine, uz pjesnike iz Hrvatske, sudjeluju i pjesnici iz Španjolske i Bugarske. Organizatori festivala su grad Koprivnica i podravsko-prigorski ogranak Društva hrvatskih književnika, a pokrovitelj je Ministarstvo kulture Republike Hrvatske.

Nedjelja, 28. listopada

---------------------------------

ZAGREB - Dvanaesta konvencija Mladeži Hrvatske demokratske zajednice. Govor će na konvenciji održati predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko (10 sati, hotel Antunović, Zagrebačka avenija 100A). Novinari mogu nazočiti pozdravnim govorima na Konvenciji, a predsjednik stranke Tomislav Karamarko bit će dostupan za izjave prije početka skupa.

IVANIĆ-GRAD/CAGINEC - Osmi Memorijal Rudolfa Perešina, jednog od najpoznatijih pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i 21. obljetnica Perešinova preleta "migom" JNA u Austriji. Rudolf Perešin je 25. listopada 1991. godine, još kao pripadnik JNA, MIG-om 21 preletio s bihaćkog aerodroma u Klagenfurt i time nanio moralni i politički udarac velikosrpskom agresoru. Obilježavanje započinje (u 10 sati, park Rudolfa Perešina, Ivanić-Grad) preletom borbenog zrakoplova MIG-21 Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane, te polaganjem vijenaca ispred spomen biste Rudolfa Perešina. Svečani program obilježavanja održat će se u Cagincu (u 11 sati, Društveni dom, Caginec).

Ponedjeljak, 29. listopada

---------------------------------

ZAGREB - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović gostovat će u emisiji Hrvatskog radija "S predsjednikom na kavu" (15,30 sati).

ZAGREB - Zatvorena sjednica Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost na čijem su predloženom dnevnom redu medijski napisi o zloporabi sustava tajnog prikupljanja podataka - rasprava o zaprimljenim izvješćima "Vrlo tajno" (13 sati, Hrvatski sabor, dvorana Ivana Mažuranića, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Međunarodni simpozij o gospodarenju otpadom otvorit će ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović (9 sati, stara gradska vijećnica Grada Zagreba, ul. Sv. Ćirila i Metoda 5). Simpozij se održava dvanaesti put i ove godine okuplja najveći broj sudionika, gotovo 500 iz cijelog svijeta. U organizaciji Grada Zagreba i pod pokroviteljstvom Ministarstva zaštite okoliša i prirode i Agencije za zaštitu okoliša, na simpoziju će se okupiti domaći i strani stručnjaci iz područja gospodarenja otpadom, a simpozij će obuhvatiti najnovije znanstvene i stručne spoznaje kroz njihova predavanja.

ZAGREB - Pravobraniteljica za djecu Mila Jelavić organizira stručnu raspravu "Pravilna prehrana djece u dječjim vrtićima, osnovnim i srednjim školama te ustanovama koje skrbe za djecu - gdje smo danas?" (10 sati, Tribine Grada Zagreba, Kaptol 27). Cilj je stručne rasprave izvijestiti o aktualnom stanju prehrane djece u ustanovama, upozoriti na teškoće i slabosti te se usmjeriti na važne zadaće u ostvarivanju prava djece na pravilnu prehranu, kao i osvijestiti važnost djelovanja u ovom području. Uz pravobraniteljicu Jelavić, na raspravi će govoriti Sanja Musić Milanović iz Odjela za promicanje zdravlja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Marina Kuzman iz Službe za školsku i adolescentnu medicinu i prevenciju ovisnosti Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Vesna Jureša iz Škole narodnog zdravlja "Andrija Štampar" i predstavnica Hrvatskog društva za preventivnu i socijalnu pedijatriju Đurđa Španović.

ZAGREB - Predstavljanja "Zelene knjige izvornih pasmina hrvatske", nakladnika Državnog zavoda za zaštitu prirode i Hrvatske poljoprivredne agencije (18 sati, Izložbeni paviljon PMF-a u Botaničkom vrtu, glavni ulaz u vrt iz Mihanovićeve ulice).

ZAGREB - Konferencija za novinare u povodu predstavljanja 8. festivala hrvatske glazbe u Beču (12 sati, Klub književnika, Trg bana J. Jelačića 7/1). U okviru ove glazbene manifestacije održat će se 13 koncerata tijekom kojih će se u austrijskoj prijestolnici, jednom od vodećih svjetskih glazbenih središta, u reprezentativnim koncertnim prostorima predstaviti eminentni hrvatski glazbeni umjetnici. O Festivalu će govoriti v. d. ravnatelja Koncertne direkcije Zagreb Josip Nalis i voditelj Muzičkog informativnog centra Koncertne direkcije Zagreb Davor Merkaš.

ZAGREB - Konferencija za novinare Društva arhitekata Zagreba u sklopu koje će biti predstavljan projekt i Otvoreni poziv vijećima gradskih četvrti za suradnju na projektu Akupunktura grada/City Acupuncture (10 sati, Društvo arhitekata Zagreba, Trg bana Josipa Jelačića 3/1). Projekt City Acupuncture – Akupunktura grada ima za cilj kroz niz malih i preciznih intervencija u gradskim četvrtima poboljšati kvalitetu urbanog života, povećati socijalnu koheziju lokalne zajednice i ojačati identitet četvrti i njenu vidljivost u gradu. Provodit se kroz 2 godine, od lipnja 2012. do svibnja 2014. u pet gradova: Skopju, Beogradu, Zagrebu, Sarajevu i Splitu.

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xsmar yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙