FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za petak, 26. listopada

Autor: sbak
ZAGREB, 26. listopada 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za petak, 26. listopada.

BERLIN - Hrvatski premijer Zoran Milanović drugog dana radnog posjeta Berlinu sastat će se s predsjednikom njemačkog parlamenta Norbertom Lammertom koji je nakon izvješća o monitoringu EK-a prvi krenuo s kritikama na račun Hrvatske rekavši da Hrvatska očito još nije spremna.

ZAGREB - Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić otvorit će konferenciju "Žene, mir i sigurnost". Tema konferencije je uloga žena u sigurnosnim pitanjima, od njihova sudjelovanja u operacijama kao pripadnica oružanih snaga, do aktivnosti usmjerenih na pomoć ženama u područjima zahvaćenim konfliktima.

(U 9 sati, u Hrvatskom vojnom učilištu, Ilica 256b).

ZAGREB - Tematska sjednica odbora za europske integracije s temom "Rasprava o Sveobuhvatnom izvješću Europske komisije o praćenju spremnosti Republike Hrvatske za članstvo u Europskoj uniji". Posebno će se baviti 23. poglavljem o pravosuđu i temeljnim pravima.

STRASBOURG - Bit će objavljen dobitnik nagrade Saharov za slobodu govora. Za 2012. kandidati su Ales Bjaljacki iz Bjelorusije, ruska grupa Pussy Riot te Iranci Nasrin Sotoudeh i Jafar Panahi.

DAMASK - U Siriji bi na snagu trebalo stupiti trodnevno primirje.

Dežurni urednici:

Noć: Mario Vrandečić

Prijepodne: Damir Hainski

Poslijepodne: Srđan Baković

Navečer: Slavoljub Leko

Tel: 00385 1 4808 645

Fax: 00385 1 4808 822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xvm ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙