FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Puli otvoren Europski književni susret

Autor: dspo
PULA, 25. listopada 2012.(Hina) - Europski književni susret hrvatskih pisaca i pisaca iz nekoliko europskih zemalja, izdavača i prevoditelja počeo je danas u pulskoj Zavičajnoj knjižari "Petit" u organizaciji istarskog ogranka Hrvatskog društva pisaca.

Istaknuvši kako je riječ o prvom susretu takve vrste u Hrvatskoj, voditelj programa Nenad Popović je rekao kako je zapravo cilj i smisao takvih susreta da se pisci i izdavači dobro upoznaju.

"Istra bi trebala biti mjesto književnoga i intelektualnog transfera puno više nego što je to danas. Istra je sama po sebi vrlo skromna i ima duboke kulturne i političke traume, a smatramo da je sada trenutak da ih popravimo", poručio je Popović.

Susrete je svečano otvorio pulski dogradonačelnik Fabrizio Radin, nakon čega je slijedilo neslužbeno druženje desetak sudionika iz Italije, Vojvodine, Slovenije, Španjolske, Njemačke i Hrvatske.

U programu sudjeluju književnici Snježana Banović, Slađana Bukovac, Tatjana Gromača, Željko Ivanjek, Nenad Popović, Dalibor Šimpraga, Neven Ušumović.

Na književne susrete iz inozestva su stigli Relja Dražić iz Novoga Sada, urednik Edicija "Nojzac" i književni prevoditelj, Gašper Malej iz Kopra, utemeljitelj Izdavačke kuće "Zrakogled", Christian Marti Menzel iz Barcelone, koji vodi književnu agenciju Eurotransmit, koja je na španjolskome i portugalskom jezičnom području najvažniji promicatelj slavenske literature iz srednje i jugoistočne Europe, Sonja Polanc iz Kopra, književna prevoditeljica i vrhunski poznavatelj hrvatske književnosti, Piero Salabe iz Muenchena, urednik za strane književnosti najveće izdavačke kuće za književnost u Njemačkoj "Hanser-Verlag".

(Hina) xdspo yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙