FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Skupština PGŽ-a: HNS-ovi vijećnici nisu poduprli Vujićev izvještaj o radu

Autor: hsup
RIJEKA, 25. listopada 2012. (Hina) - Obnašatelj dužnosti primorsko-goranskog župana Vidoje Vujić (SDP) rekao je danas, pošto HNS-ovi vijećnici u Županijskoj skupštini nisu poduprli njegov izvještaj o radu u prvoj polovici godine, da pomoć HNS-a ne traži, a milost ne treba.

Za Vujićevo izvješće od 29 nazočnih vijećnika glasovala je većina, a tri vijećnika HNS-a, četiri HDZ-a i jedan PGS-a bili su suzdržani. Prije glasovanja vijećnik HNS-a Marko Boras Mandić rekao je da vijećnici HNS-a neće poduprijeti izvješće, ocjenjujući da je Primorsko-goranska županija bila "pokusni kunić zakona koji nije na čast Saboru", to jest zakona kojim je omogućeno da dužnost župana obnaša zamjenik bez raspisivanja novih izbora.

Vujić za to nije kriv, rekao je Boras Mandić, dodajući da je on bio odgovoran i prihvatio dužnost, ali nije dobro da je u prvih deset mjeseci nakon toga vlast u županiji koncentrirana u jednoj osobi, bez imenovanja novih zamjenika župana.

Iz HNS-a Vujiću su još prigovorili da neki županijski projekti nisu u završnoj fazi, a trebali su biti, te da su samo postavljeni na novoj osnovi.

Vujić je reagirao ističući kako to što koalicijski partneri neće prihvatiti izvješće govori o njihovoj odgovornosti u skupštini te da se koalicijski partner tako ne ponaša.

Zahvalan sam vam što ste potvrdili svoju neodgovornost i nedosljednost, rekao je Vujić i dodao da on jest odgovoran i da će i dalje to biti.

Govoreći o Platku, istaknuo je kako projekt tog centra dosad nije bio suvislo oblikovan te da se projekt lječilišta u Velom Lošinju, kao ni dom za starije osobe u Voloskom, nije mogao ostvariti po prijašnjemu modelu.

Vujić je naglasio da je bio odbio potpisati naslijeđenu odluku o zaduživanju županije za 160 milijuna kuna za izgradnju pristupne ceste za centar za gospodarenje otpadom Marišćinu jer je riječ o državnom projektu i cesti.

U nastavku je rekao da su problemi riječke Zračne luke veliki, da nova uprava mora izraditi program preustroja, a tvrtka postati samoodrživa. Dodao je novca više nema, da je "politika subvencija dovela državu u probleme" te da će se morati prodati sve što nije samoodrživo, a nije zdravstvo, socijala i javne potrebe.

Istaknuo je kako je ponosan što je "razriješio nesuglasice s riječkom Gradskom upravom te unaprijedio suradnju s drugim lokalnim jedinicama".

Govoreći o izradi kataloga investicija u županiji, Vujić je bio kritičan prema "svojim službama u županiji" koje čeka već devet mjeseci. Dodao je kako "neki kažu da je Vidoje zaveo strahovladu" te da će "prema neradnicima i uvesti strahovladu".

(Hina) xhsup yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙