FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Protupravnom eksploatacijom rudnoga blaga stekao 1,2 milijuna kuna

Autor: hspa
DUBROVNIK, 25. listopada 2012. (Hina) - Zbog protupravne eksploatacije rudnoga blaga kojom je stečena protupravna korist od 1,2 milijuna kuna, policija je protiv odgovorne osobe i trgovačkog društva iz Dubrovnika mjerodavome državnom odvjetništvu u Dubrovniku podnijela posebno izvješće.

Dubrovačko-neretvanska policija utvrdila je kriminalističkom istragom osnovanu sumnju da su trgovačko društvo s područja Dubrovnika i 58-godišnjak kao odgovorna osoba toga društva počinili kazneno djelo protupravne eksploatacije rudnoga blaga protivno odredbama Zakona o rudarstvu.

Sumnja se da su od kolovoza 2011. do kraja svibnja 2012. bez valjane rudarske koncesije u polju na području Dubrovačko-neretvanske županije eksploatirali mineralnu sirovinu - građevinski kamen, čime je spomenuto trgovačko društvo pribavilo protupravno-imovinsku korist od 1,2 milijuna kuna.

Protiv 58-godišnje odgovorne osobe i trgovačkog društva podneseno je posebno izvješće mjerodavnome državnom odvjetništvu u Dubrovniku, priopćila je dubrovačko-neretvanska Policijska uprava.

(Hina) xddub ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙