FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Novosel o mljekarima i prosvjedima

Autor: sbro
SLAVONSKI BROD, 25. listopada 2012. (Hina) - Predsjednik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske Mladen Novosel izrazio je danas potporu proizvođačima mlijeka u razgovoru s novinarima uoči tribine o "Radničkim pravima u Hrvatskoj" organizirane u povodu obilježavanja sto godina Radničkoga doma u Slavonskome Brodu.

"I oni su radnici koji su svojim radom nešto stvorili. Ako ih je već netko navukao da dižu velike kredite i krenu u proizvodnju mlijeka, onda im sada trebaju osigurati i mogućnost opstanka na tržištu", rekao je Novosel. Dodaje i kako će ustraju li mljekari u prosvjednim akcijama i sindikati to podržati.

Novosel je kazao i kako SSSH radi na tome da u studenom zajedno sa HUS-om organizira ciljani prosvjed solidarnosti s radnicima koji bi se zbog problema s nelikvidnošću ili blokadom tvrtki u kojima rade mogli naći na burzi.

Na proljeće pak planiraju masovni prosvjed u kojeg će pozvati ne samo sindikate već i sve udruge koje smatraju da nešto u Hrvatskoj ide u krivom smjeru.

"Gotovo 70 tisuća radnika radi u trgovačkim društvima koja su ili u nelikvidnosti ili u blokadi. Temeljem novih zakona o financijskom poslovanju i stečaju oni će ili opstati na tržištu ili završiti na burzi. Nama je osnovni cilj da svako takvo trgovačko društvo radnicima redovito isplaćuju plaće. Ako to nije moguće, ne slažemo se da ih se samo tako baca izvan tržišta, a radnike na cestu. Ako je netko godinama tolerirao ovakvo stanje, mora preuzeti i odgovornost", kaže Novosel.

Zauzimajući se za ravnomjerno raspoređivanje tereta krize, tvrdi kako je Vladi jedini interes napuniti proračun, a pri tome se ne pita kako će proći građani.

(Hina) xsbro yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙