FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb Pride: napadnut muški par

Autor: sobr
ZAGREB, 23. listopada 2012. (Hina) - Udruženje Zagreb Pride izvijestilo je danas o homofobnom napadu u kojemu je nepoznati nasilnik u noći 20. listopada na autobusnoj postaji kod Tehničkog muzeja napao 24-godišnjeg studenta i njegova partnera, državljanina Španjolske.

Iz zagrebačke policije potvrdili su da tragaju za nepoznatim napadačem koji je vrijeđao i lakše ozlijedio 24-godišnjaka. Dodaju kako istražuju i motive napada.

U udruzi koja se zauzima za prava LGBT zajednice smatraju kako je nedvojbeno riječ o još jednom napadu iz mržnje koji se, kažu, dogodio u prepunome noćnom autobusu kada je napadač, u društvu djevojke, izlazeći iz autobusa, s leđa napao dvojicu muškaraca i šakom u nos udario 24-godišnjaka.

Napadač ga je nastavio vrijeđati te je, udarajući ga nogama, uz potporu djevojke koja je bila s njim, ozlijedio i španjolskog državljanina, a napad je prestao kad je vozač uspio zatvoriti vrata autobusa, priopćili su iz Zagreb Pridea.

Napad je odmah prijavljen policiji, a o njemu je obaviješteno i španjolsko veleposlanstvo.

Podsjećajući da su svjedoci bili ključni za hvatanje napadača na lezbijski par u lipnju ove godine, iz Zagreb Pridea pozivaju sve koji nešto znaju o napadaču da se jave policiji ili izravno samoj udruzi.

Po njihovu opisu, napadač je svjetlije puti, vrlo kratke kose, visok oko 175 centimetara, u ranim 20-im godinama, s izrazitim zagrebačkim naglaskom, a djevojka je viša od njega, tamne kose sa svjetlijim pramenovima.

Udruga najavljuje da će podnijeti kaznenu prijavu protiv nepoznatih počinitelja zbog nasilničkog ponašanja u vezi sa zločinom iz mržnje na štetu gay-para, a od policije traži da tom zločinu pristupi krajnje ozbiljno i odmah pronađe počinitelja te da napad kvalificira kao kazneno djelo nasilničkog ponašanja u skladu s Kaznenim zakonom i po Protokolu o postupanju u slučajevima zločina iz mržnje.

(Hina) xso yso

An unhandled error has occurred. Reload 🗙