FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Japanski glazbenici u Dubrovniku

Autor: ddub
DUBROVNIK, 22. listopada 2012. (Hina) - U Kazalištu Marina Držića u Dubrovniku, u organizaciji predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Tokiju, Turističke zajednice i grada Dubrovnika, 13. studenoga održat će se zajednički koncert japanskog orkestra AUN-J Classic Orchestra i dubrovačkoga Simfonijskog orkestra, priopćila je Turistička zajednica grada Dubrovnika.

Tim povodom u Dubrovniku je boravila skupina glazbenika iz Japana koja je kolegama iz dubrovačkoga Simfonijskog orkestra predstavila svoje tradicionalne instrumente, a dogovorili su se i o repertoaru zajedničkog koncerta.

Zajedno s glazbenicima, u Dubrovnik u studenome dolazi i televizijska ekipa iz Japana koja će za državnu televiziju snimati dokumentarni film o gostovanju japanskih glazbenika u Dubrovniku te reportažu o gradu. Od početka godine do polovice listopada u Dubrovniku je boravilo oko 35.000 japanskih turista, što je 27 posto više nego u istom razdoblju prošle godine, a ostvareno je 70.000 noćenja ili 28 posto više nego prošle godine.

Najavljeni koncert još je jedan doprinos jačanju kulturne suradnje Hrvatske i Japana, ali i važna turistička promidbža Dubrovnika na japanskome tržištu.

(Hina) xddub ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙