FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HNS na lokalnim izborima očekuje 20 posto više mandata

Autor: dmak
ZAPREŠIĆ, 22. listopada 2012. (Hina) - Hrvatska narodna stranka - liberalni demokrati (HNS) na predstojećim lokalnim izborima ima cilj ostvariti 20 posto više mandata no što ih ima sada, istaknuo je danas župan Varaždinske županije Predrag Štromar na konferenciji za novinare u Zaprešiću.

Naša je zadaća pomoći građanima da ostvare bolji standard življenja i želimo zadržati vlast na lokalnoj razini gdje je obnašamo, a u drugim sredinama uvjeriti građane da ćemo biti bolji od postojeće vlasti, rekao je Štromar.

Sada imamo 73 gradonačelnika, općinskih načelnika i njihovih zamjenika i župana i vidjet ćemo nakon 19. svibnja iduće godine hoćemo li uspjeti ostvariti rast od 20 posto, kazao je Štromar. Naglasio je da je HNS je stranka koja nudi programe, a ne obećanja, navodeći primjer u Varaždinskoj županiji u kojoj su, kako je rekao, ostvarili zacrtano.

Predsjednik HNS-a Zagrebačke županije Josip Jambrač istaknuo je da, ako želimo dinamizirati državu, mora doći do promjena na lokalnoj i regionalnoj razini, odnosno kako na čelna mjesta lokalne samouprave trebaju doći ljudi koji mogu, znaju i hoće pokrenuti funkcioniranje vlasti.

Zagrebačka županija zaostaje i stagnira, jer lokalna samouprava nije spremna implementirati projekte, rekao je Jambrač napominjući da je potrebno izgraditi 50 školskih objekata, a da se gradi tek jedan godišnje. Zauzeo se za koncept dobrog upravljanja, ekonomičnosti i učinkovitosti uz participaciju i komunikaciju s građanima, odnosno vraćanje lokalne samouprave građanima. Promjene su nužne kako bi se stvorila doza povjerenja na konceptu upravljanja u korist građana, kazao je Jambrač.

Zagrebačka županija s 9 gradova i 25 općina ima proračun od 1,2 milijarde kuna godišnje ima potencijal za bolji život svojih građana, dodao je.

(Hina) xdm ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙