FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prodali nekretnine trgovačkog društva kako bi izbjegli naplatu poreznog duga

Autor: kkop
KOPRIVNICA, 19. listopada 2012. (Hina) - Bivši ravnatelj đurđevačkog Pučkog otvorenog učilišta Dražen Karlovčan osumnjičen je da je kao odgovorna osoba trgovačkog društva iz Koprivnice u siječnju 2010. iskoristio svoj položaj i ovlasti te kako bi izbjegao naplatu poreznog duga, darovao nekretnine tog trgovačkog društva, također osumnjičenoj 27– godišnjakinji, koja je pak nekretnine prodala.

Kako je navela PU koprivničko-križevačka, ne navodeći identitet dvoje osumnjičenih, oni su oštetili trgovačko društvo za više od 1.860.000 kuna. Istraga koprivničke policije dovršena je jučer, a zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela zlouporaba položaja i ovlasti, odnosno pomaganja u njegovom izvršenju, protiv osumnjičenih slijedi podnošenje kaznene prijave Županijskom državnom odvjetništvu u Varaždinu.

Osumnjičeni Karlovčan je već nepravomoćno osuđen na dvije godine zatvora, uvjetno s rokom kušnje od pet godina.

On i 17 profesora bili su uhićeni u USKOK-ovoj akciji STOP, provedenoj 2009. godine, jer su u đurđevačkom Pučkom otvorenom učilištu izdavali svjedodžbe o završenom srednjoškolskom obrazovanju bez pristupanja kandidata ispitima i predavanjima.

(Hina) xkkop yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙