FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - od subote, 20. listopada, do ponedjeljka, 22. listopada

Autor: aspa
ZAGREB, 19. listopada 2012. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za subotu, 20. listopada, za nedjelju, 21. listopada, i za ponedjeljak, 22. listopada:

Subota, 20. listopada

------------------------------

SAMOBOR - U povodu 770. obljetnice Samobora i Dana grada održat će se svečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj će, među ostalima, govoriti predsjednik Republike Ivo Josipović i predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko. Samobor Dan grada svečano proslavlja trećeg vikenda u listopadu, na dan kada povjesničari procjenjuju da je kralj Bela IV. 1242. godine Samoboru darovao Povelju slobodnoga kraljevskog trgovišta (12 sati, hotel "Lavica", Ferde Livadića 5, Samobor).

ZAGREB - Najveći međunarodni arhitektonski simpozij u ovome dijelu Europe "Dani Orisa" počet će 12. put u nazočnosti visokog pokrovitelja, predsjednika Republike Ive Josipovića, koji će se, kako je najavljeno, obratiti nazočnima. Pokrovitelji dvodnevnoga simpozija, na kojem će sudjelovati ugledni hrvatski i strani arhitekti, su i ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja te kulture. Taj već tradicionalni simpozij organiziraju tvrtka "Arhitekst" i udruga "Oris - Kuća arhitekture". U sklopu simpozija dodijelit će se Orisove nagrade za izniman stvaralački doprinos arhitekturi te za iznimno arhitektonsko otkriće (10 sati, Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog, Trg Stjepana Radića 4).

ORAŠAC - Nove prostorije Osnove škole Antuna Masle u Orašcu otvorit će potpredsjednik vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić, a na svečanosti će biti i ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović (10 sati). Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije iz programa "Izgradnja objekata komunalne i društvene infrastrukture na hrvatskim otocima – CEB IV" te grad Dubrovnik financirali su popravak, nadogradnju i opremanje školske zgrade u vrijednosti od šest milijuna kuna. Nadograđeni dio školske zgrade - kat i visoko potkrovlje bit će namijenjeni učeničkim sportskim i izvannastavnim aktivnostima te za sve društvene i kulturnem potrebe Orašca.

ZAGREB - Konferencija za novinare Hrvatske narodne stranke – liberalnih demokrata (HNS) održat će se uoči sjednice središnjeg odbora HNS-a s temom "Priprema HNS-a za lokalne izbore". Na konferenciji će govoriti predsjednik HNS-a, prvi potpredsjednik vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić i predsjednik središnjeg odbora HNS-a i varaždinski župan Predrag Štromar (9,30 sati, hotel "International", dvorana Mediteran, Miramarska 24).

TINJAN - Šesti internacionalni sajam pršuta (ISAP) u Tinjanu otvorit će ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina. Sajam će okupiti oko 30 proizvođača pršuta iz Hrvatske te iz Portugala, Španjolske, Italije, Slovenije, Austrije, Bosne i Hercegovine i Francuske. Na dvodnevnome sajmu proizvođači će kroz izložbu i degustacije predstaviti svoje proizvode, održat će se predavanja i okrugli stol te podijeliti nagrade i priznanja (11 sati). Općina Tinjan, na čijem je relativno malom području čak pet pršutana, proglasila se 2006. godine Općinom istarskog pršuta.

ZAGREB - "Ideologija ljepote" - izložba jednog od najcjenjenijih kreatora suvremenih trendova industrijskog dizajna u svijetu Karima Rashida otvara se u zagrebačkome Muzeju suvremene umjetnosti (20 sati, Muzej suvremene umjetnosti, Avenija Dubrovnik 17).

ZAGREB - Svečano zatvaranje 27. Gavellinih večeri. Festival će tradicionalno biti zatvoren gostovanjem predstave izvan konkurencije, a ove godine to je predstava "Gospoda Glembajevi" Miroslava Krleže, u režiji Ivice Buljana i u produkciji Slovenskoga narodnog gledališča iz Ljubljane (19 sati, GDK Gavella Frankopanska 8-10).

ZAGREB - Konferencija za novinare 10. Zagreb Film Festivala na kojoj će se objaviti imena ovogodišnjih dobitnika nagrada (12 sati, kino "Europa", Varšavska ulica 3).

Nedjelja, 21. listopada

-----------------------------

ZAGREB - Svečane promocije 339 doktora znanosti Sveučilišta u Zagrebu. Tijekom svečanosti u 10 i u 14 sati u Hrvatskome narodnom kazalištu rektor Sveučilišta u Zagrebu Aleksa Bjeliš promovirat će 162 i 177 doktora znanosti i umjetnosti. Očekuje da će na svečanim promocijama, uz rektora Bjeliša, prorektore, dekane i prodekane te bivše rektore Sveučilišta u Zagrebu, biti mnogi predstavnici akademske zajednice i ostali visoki uzvanici.

ZAGREB - Predstavljanje knjige "Širenje horizonta: Hrvatski urbanizam od 1991. do 2012." u sklopu Dana Orisa. Knjigu koja donosi pregled 20 godina urbanizma u Republici Hrvatskoj predstavit će profesor Marijan Hržić (15 sati, Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog, Trg Stjepana Radića 4).

Ponedjeljak, 22. listopada

---------------------------------

ZAGREB - Predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko posjetit će Brodarski institut (12 sati, Brodarski institut, (Av. V. Holjevca 20)

ZAGREB - Predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko gostovat će u emisiji Hrvatskoga radija "S Markova trga" (15,30 sati).

ZAGREB - Otvorenje 17. hrvatskog simpozija osoba s invaliditetom o održivom razvoju udruga osoba s invaliditetom na pragu ulaska u Europsku uniju. Uvodno izlaganje "Javni identitet i financiranje udruga osoba s invaliditetom" održat će Boris Šuštaršič, dopredsjednik European Disability Foruma, predsjednik EAMDA, Nacionalnog sveta invalidskih organizacij Slovenije (10 sati, hotel "Holiday").

ZAGREB - Predstavljanje zvučnog izdanja originalnih govora blaženoga pape Ivana Pavla II., koje je tijekom svojeg pontifikata od 1978. do 2005. na hrvatskome jeziku prigodom susreta s Hrvatima. Originalne govore na blagdan blaženoga pape Ivana Pavla II. predstavit će Božidar Nagy, Radoslav Dumančić, Slavo Mandurić i Mirko Hrkač. Zvučno izdanje Papinih govora priredila je Zaklada "Čujem, vjerujem, vidim" u suradnji s Radio Vatikanom (19 sati, dvorana Tribina grada Zagreba, Kaptol 27).

ZAGREB - Predstavljanje knjige "Četiri prijatelja - otvoreno cijelu noć" suvremenoga španjolskog pisca, novinara i redatelja Davida Truebe. Knjigu će uz autora predstaviti prevoditeljica Jana Milić te Boris Gregurić, Dragan Jurak i Branko Čegec, a ulomke iz romana čitat će glumac Dražen Šivak (19 sati, Art-kino "Grič", Jurišićeva 6).

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xaš ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙