FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet, od subote 20. do ponedjeljka 22. listopada

Autor: nbar
ZAGREB, 19. listopada 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta od subote 20. do ponedjeljka 22. listopada.

Subota, 20. listopada

_______________________

ZAGREB - Hrvatska udruga Rimskog kluba organizira simpozij "Znanje bez granica" na kojem će, između ostalih, sudjelovati ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić te veleposlanica NATO-a Kolinda Grabar Kitarović. Na simpoziju će se raspravljat o znanjima, vještinama i kompetencijama potrebnim za nošenje s europskom i svjetskom konkurentošću, te promjenama u svijetu rada i mnogim drugim bitnim čimbenicima s kojima se sve generacije suočavaju pri pokušajima stvaranja stvarnog društva znanja.

DOHA - Sastanak sirijskog nacionalnog vijeća.

TRIPOLI - Prva godišnjica ubojstva libijskog vođe Muamera Gadafija.

Nedjelja, 21. listopada

________________________

- za sada nema važnijih najavljenih događaja

Ponedjeljak, 22. listopada

____________________________

PRAG - Hrvatska ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić sudjelovat će u Pragu na 16. konferenciji "Forum 2000", na temu odnosa medija i demokracije, te na konferenciji posvećenoj proširenju EU-a. Ministrica Pusić će tijekom radnog doručka održati govor pod nazivom "Nasljeđe Vaclava Havela". Poslijepodne istoga dana ministrica će sudjelovati na Konferenciji posvećenoj proširenju EU pod nazivom "Prague Enlargement Dialogue", na panelu "Uloga i mjesto proširenja u trenutačnoj strateškoj debati EU-a". Uz ministricu, panelisti su Štefan Fuele, povjerenik EU za proširenje i susjedsku politiku, Karel Schwarzenberg, prvi zamjenik premijera i ministar vanjskih poslova Češke Republike, Suzana Grubješić, potpredsjednica srbijanske vlade za europske integracije te Michael Clauss, ravnatelj za Europu Ministarstva vanjskih poslova SR Njemačke.

SARAJEVO - sjednica Doma naroda parlamenta Bosne i Hercegovine na kojoj će se odlučivati o zahtjevu predsjedatelja Vijeća ministara BiH Vjekoslava Bevande za smjenu ministara obrane Muhameda Ibrahimovića i sigurnosti Sadika Ahmetovića te doministra financija Fuada Kasumovića koji su na te dužnosti imenovani kao kadrovi Stranke denokratske akcije (SDA). Zahtjev za njihovom smjenom ranije je podupro Zastupnički dom no odluka Doma naroda je konačna i obvezujuća.

(Hina) xnab ynab

An unhandled error has occurred. Reload 🗙