FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ingra: Trgovački sud odbacio prijedlog za otvaranjem stečajnog postupka

Autor: rbel
ZAGREB, 19. listopada 2012. (Hina) - Ingra je danas izvjestila Zagrebačku burzu kako je zagrebački Trgovački sud 12. listopada ove godine odbacio prijedlog za otvaranjem stečajnog postupka nad tom građevinskom tvrtkom.

U obavijesti se također ističe da Ingra do danas niti nije zaprimila prijedlog o pokretanju stečaja "već je o njemu informirano putem medija".

Krajem kolovoza, naime, Ingra se također očitovala Zagrebačkoj burzi, temeljem novinskih napisa da je tvrtka Međimurje Visokogradnja zatražila stečaj Ingre, kako o tome nema nikakve službene informacije, odnosno da nisu zaprimili nikakvu obavijest od suda da je takav prijedlog podnesen.

Iz Ingre su tada reagirali priopćenjem u kojem su naveli da se radi "o još jednom pokušaju rušenja cijene dionice Ingre prije donošenja rješenja HANFE o prihvaćanju ponude Holdinga Đuro Đaković iz Slavonskog Broda za dobrovoljno preuzimanje Ingre".

Tvrdili su i da taj "pravosudni reket traje već godinama na relaciji Trgovački sud Varaždin (gdje se donose prvostupanjske presude u korist nepostojećeg subjekta Međimurje Visokogradnja odnosno stečajne mase istog) koje redovito ukida Visoki trgovački sud u Zagrebu" i nalaže sudu u Varaždinu da ispravi nepravilnosti i nedostatke utvrđene u prvostupanjskoj presudi.

Naime, za potraživanje za koje Ingra vodi spor protiv investitora u Libiji, Ingru se proglašava investitorom i na taj se način od nje traži isplata koju (kao komisionar u ime i za račun Međimurja Visokogradnje) nikada nije primila. Ingrino učešće u navedenom poslu u Libiji bilo je 1,2 posto, pa prema tome toliki može biti njezin gubitak ili dobitak u tom poslu, a nikako izmišljenih 6,2 milijuna dolara, naveli su uz ostalo iz Ingre krajem kolovoza.

U obavijesti koja je danas objavljena na web stranicama Zagrebačke burze iz Ingre navode da nisu zaprimili niti spomenuto rješenje Trgovačkog suda od 12. listopada o odbacivanju prijedloga za otvaranjem stečajnog postupka, ali "zbog pravovremenog informiranja javnosti, Društvo se kao stranka u postupku samostalno informiralo o gore navedenom postupku".

(Hina) xpp/xrub yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙