FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava fotografija za srijedu, 17. listopada

Autor: dsencar
ZAGREB, 17. listopada 2012. (Hina) - Najava važnijih događaja za srijedu, 17. listopada, koje ćemo popratiti fotografijama:

ZAGREB - Petu sjednicu Hrvatskog sabora zastupnici će nastaviti raspravom o prijedlogu zakona o energiji kojim Vlada želi stvoriti podloga za osiguravanje uvjeta za sigurnu i kvalitetnu opskrbu energijom, razvoj tržišta, konkurentnost cijena, zaštitu kupaca, učinkovitu proizvodnju i korištenje energije, smanjivanje negativnih utjecaja na okoliš i održivi razvoj u sektoru energetike. Donošenjem tog zakona, ističe predlagač, pridonijet će se stvaranju sveobuhvatnog i kvalitetnijeg zakonskog okvira za ostale zakone i podzakonske propise u području energetike Republike Hrvatske, što je od velike važnosti za poslovanje energetskih subjekata u novim uvjetima, ali i za pokretanje gospodarstva (9,30 sati, Hrvatski sabor).

ZAGREB - Sjednica Vlade Republike Hrvatske. Na dnevnom redu otvorenog dijela sjednice je, uz ostalo, Nacrt prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi; Nacrt prijedloga zakona o lokalnim izborima; Prijedlog zaključka u vezi s Informacijom o promjenama u procesu usklađivanja hrvatskog zakonodavstva s uredbama Europske unije u svjetlu budućeg članstva Republike Hrvatske u EU; Izvješće o radu Nadzornog odbora HRT-a i o provedbi nadzora zakonitosti rada financijskog poslovanja HRT-a za razdoblje od 21. veljače 2011. do 8. svibnja 2012. - davanje mišljenja Hrvatskome saboru; Prijedlog odluke o osnivanju Nacionalnog koordinacijskog tijela za izradu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije i Nacionalnog operativnog tijela za izradu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije; te Prijedlog rješenja o odobrenju sredstava na teret Proračunske zalihe Državnog proračuna RH za 2012., Gradu Kninu, za zatvaranje financijske konstrukcije gradnje nacionalnog Spomenika hrvatske pobjede "Oluja '95" u Kninu (10 sati, Banski dvori).

ZAGREB - Međunarodna konferencija "Mirovine stečene radom ili milodarom", uz sudjelovanje inozemnih izlagača iz FERPA/Europske federacije umirovljenika i starijih osoba, Austrije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Italije, Nizozemske, Slovenije, Srbije), a koju će otvoriti Mirando Mrsić, ministar rada i mirovinskog sustava (9,30 sati, Novinarski dom).

ZAGREB - Konferencija za novinare rektora zagrebačkog Sveučilišta Alekse Bjeliša o 2. redovitoj sjednici Senata Sveučilišta u Zagrebu u akademskoj godini 2012./2013., koja će se održati u srijedu poslijepodne. Na konferenciji za novinare, rektor Bjeliš i prorektori izvijestit će predstavnike medija o izmjenama i dopunama Odluke o izvođenju nastave nastavnika Sveučilišta u Zagrebu na drugim visokim učilištima u Hrvatskoj i izvan Hrvatske, koju je Senat usvojio 2009. (10,30 sati, mala vijećnica Rektorata).

ZAGREB - Komemoracija slikaru i grafičaru Mersadu Berberu održat će se u Muzeju Mimara. (12 sati, Muzej Mimara).

Dežurni na desku FaH-a:

Prije podne: Damir Senčar

Poslije podne: Ivana Kutni

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

(Hina) xds yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙