FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kineski turisti rastrošni u Austriji

Autor: ilov
BEČ, 16. listopada 2012. (Hina/APA) - Kineski turisti u Austriji sve više troše, a ovoga su ljeta trošili više od Rusa, objavila je u utorak u Beču tvrtka koja se bavi povratom poreza na dodanu vrijednost.

Kinezi su u Austriji do rujna potrošili 62 milijuna eura, oko 76 posto više nego u istome razdoblju prošle godine. Najrastrošniji su još uvijek Rusi, sa 77 milijuna eura, ali je rast njihovih izdataka iznosio 26 posto u odnosu na prošlu godinu i time znatno manje nego kod Kineza.

Do kraja godine Kinezi će vjerojatno potrošiti više nego Rusi, priopćila je tvrtka za povrat poreza GlobalBlue. Nakon Kineza, najveći izdaci u Austriji bilježe se kod turista iz Tajlanda, Saudijske Arabije i Južne Koreje.

Mjereno po pojedinačnoj kupnji, Tajlanđani troše najviše, 676 eura, slijede ih Kinezi s 606 eura i Ukrajinci s 536 eura. Švicarci u Austriji troše relativno malo, po kupnji samo 223 eura.

Ukupno 60 posto svih turističkih kupovina dogodilo se u Beču, a najomiljeniji proizvodi su satovi i nakit. Samo Kinezi ove su godine u Austriji na satove i nakit potrošili 19 milijuna eura, a Rusi 9 milijuna.

(Hina) xilov ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙