FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Dubrovniku od 22. do 24. listopada "Dani pobjede"

Autor: hspa
DUBROVNIK, 16. listopada 2012. (Hina) - U Dubrovniku će se od 22. do 24. listopada odvijati trodnevni program "Dani pobjede", kojima će se obilježiti 20. obljetnica oslobađanja hrvatskoga juga od srbocrnogorske okupacije.

Kako je na današnjoj konferenciji za novinare izvijestio župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić, županija je odlučila organizirati "Dane pobjede" kako bi se dostojno odužila 250-orici poginulih dubrovačkih branitelja, ali i svima onima koji su bili ranjeni ili sudjelovali u akciji oslobađanja širega dubrovačkog područja.

Program "Dana pobjede" počet će u ponedjeljak, 22. listopada, otvaranjem izložbe i stručnog skupa u tvrđavi Imperijal na Srđu.

U utorak 23. listopada na Grudi će biti otkrivena spomen ploča poginulim hrvatskim policajcima, a u spomen prvoga podizanja hrvatske državne zastave 23. listopada 1992. godine na Konfinu, zastava će biti podignuta na tvrđavi Imperijal na Prevlaci.

Središnji dio programa bit će u srijedu, 24. listopada, kada će se u Kazalištu Marina Držića održati svečana akademija kojoj će prethoditi svečani mimohod zastava ratnih postrojba Hrvatske vojske koje su sudjelovale u oslobađanju hrvatskog juga.

"Ovom manifestacijom cilj nam je i podsjetiti naše sugrađane i širu javnost na žrtvu koju je uslijed srbocrnogorske agresije dubrovački kraj morao podnijeti u borbi za hrvatsku samostalnost", istaknuo je župan Nikola Dobroslavić.

(Hina) xddub ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙