FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za ponedjeljak 15. listopada

Autor: kgab
ZAGREB, 14. listopada 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za ponedjeljak, 15. listopada.

ZAGREB - Predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko obratit će se sudionicima seminara "Uloga nacionalnih parlamenata u osiguranju neovisnosti javnih medija u zemljama članicama Vijeća Europe" te potom otvoriti seminar (s početkom u 9 sati, dvorana Ivana Mažuranića, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6). Seminar zajednički organiziraju Izaslanstvo Hrvatskog sabora u Parlamentarnoj skupštini VE-a i Odbor za kulturu, znanost, obrazovanje i medije Parlamentarne skupštine VE-a, a njegov je cilj promovirati dijalog između parlamentaraca, predstavnika javnih medija, medijskih stručnjaka i predstavnika civilnog društva iz Hrvatske, Albanije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore te Makedonije.

LUXEMBOURG - Sastanak ministara vanjskih poslova zemalja članica EU-a, na kojem će kao promatrač sudjelovati hrvatska ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić.

LUXEMBOURG - Povjerenik EU-a za proširenje Štefan Fuele sastat će se na rubu sastanka ministara vanjskih poslova zemalja članica Unije sa šefom slovenske diplomacije Karlom Erjavcem. Susret je dogovoren na slovensku inicijativu kako bi Ljubljana iznijela svoje poglede na pitanje problema Ljubljanske banke, čije rješavanje slovenska vlada povezuje s ratifikacijom hrvatskog pristupnog ugovora.

SARAJEVO - Glavni tužitelj haaškoga Međunarodnog suda za ratne zločine u bivšoj Jugoslaviji Serge Brammertz dolazi u trodnevni posjet Bosni i Hercegovini. U ponedjeljak su predviđeni njegovi sastanci sa članovima predsjedništva BiH te Suda i Tužiteljstva BiH. Radi se o redovitom posjetu u sklopu priprema za izvješće koje će predstaviti Vijeću sigurnosti UN-a.

HARKOV, Ukrajina - Ukrajinski sud nastavit će suđenje bivšoj premijerki Juliji Timošenko.

GRAFENWOEHR, Njemačka - Američka vojska održat će u Njemačkoj svoje najveće vojne vježbe od 1989. u kojima će sudjelovati 19 europskih zemalja.

Dežurni:

Noć: Mario Vranderčić

Prijepodne: Domagoj Janković

Poslijepodne: Slavoljub Leko

Navečer: Srđan Baković

Tel: 00385 1 4808 645

Fax: 00385 1 4808 822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xkga ymaš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙