FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvorena konvencija RIKON u Rijeci

Autor: dsil
RIJEKA , 12. listopada 2012. (Hina) - U prostoru Filozofskog fakulteta u Rijeci danas je počeo RIKON 2012. - konvencija ljubitelja fantastike čiji je cilj promoviranje fantastike u književnosti, filmskoj i likovnoj umjetnosti.

Ujedno se nastoji upoznati i educirati posjetitelje i temama vezanim uz polja znanstvene fantastike, horora ali i najnovijih dostignuća u znanosti. Program se sastoji od predavanja iz raznih znanstvenih područja i popularne kulture, okruglih stolova, predstavljanja knjiga i časopisa, književnih i likovnih radionica, projekcija amaterskih filmova te igraonica društvenih i strateških igara.

Predavanja će se održati na teme uloge stabala u mitologijama, znanstvene metode pronalaska udaljenih planeta, odrednica japanske masovne kulture, poplave vampirskih filmova, ekofeminizma, biotehnologije, NLO-a te na brojne druge teme.

Priređuju se radionice izrade oklopa, čarobnih štapića, mačevanja, borilačkih vještina, potom igraonice igara Pathfinder Society, Game of Thrones i pokera te kvizova s raznim tematikama.

RIKON 2012., kojeg je organizirala udruga 3. Zmaj iz Rijeke, završava sutra.

(Hina) xdsil ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙