FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - od subote 13. do ponedjeljka 15. listopada

Autor: mbuj
ZAGREB, 12. listopada 2012. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za subotu, 13. listopada, za nedjelju, 14. listopada i za ponedjeljak, 15. listopada:

Subota, 13. listopada

----------------------------------------------------------------------------------------------

ZAGREB - Predsjednik Republike Ivo Josipović nazočit će završnoj svečanosti 10. izložbe inovacija "ARCA 2012" i tom prigodom obratiti se nazočnima (10 sati, Nacionalna i sveučilišna knjižnica, Ulica Hrvatske bratske zajednice 4).

ZAGREB - Predstava "Žuta crta" redatelja Ivice Buljana premijerno će biti izvedena u Zagrebačkom kazalištu mladih (20 sati, ZKM, Ulica Nikole Tesle 7).

Nedjelja, 14. listopada

----------------------------------------------------------------------------------------------

ZAGREB - Susret najtežih invalida Domovinskog rata vezanih za invalidska kolica i slijepih branitelja iz cijele Hrvatske 17. godinu za redom organizira udruga "Bedem ljubavi 1991" Zagreb (11 sati, Dom Hrvatske vojske, Stančićeva ulica 4, restoran "Zvonimir").

ZAGREB - Jubilarno, deseto izdanje "Zagreb Film Festivala" otvara se u kinu Europa projekcijom filma "Posljednji Elvis", argentinskog redatelja Armanda Boa (20 sati, Varšavska ulica 3). U osam festivalskih dana u sklopu ovogodišnjeg "Zagreb Film Festivala" na šest različitih lokacija prikazat će se stotinjak filmova iz deset filmskih programa. Tim povodom, u Zagreb pristiže stotinjak redatelja i redateljica, glumaca i glumica, producenata i producentica te filmskih profesionalaca iz raznih krajeva svijeta.

Ponedjeljak, 15. listopada

-----------------------------------------------------------------------------------------------

ZAGREB - Predsjednik Republike Ivo Josipović primit će predstavnike udruga slijepih, slabovidnih i gluho-slijepih osoba u prigodi obilježavanja Međunarodnog dana bijelog štapa (11 sati, Ured Predsjednika, Pantovčak 241).

ZAGREB - "Osvrt Sindikata znanosti na Zakon o visokom obrazovanju i zbivanja s tim u vezi te osvrt na izjave premijera u povodu tog Zakona i u povodu prosvjeda" - tema je konferencije za novinare Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja (11 sati, Hrvatsko šumarsko društvo, Mažuranićev trg 11).

ČAKOVEC - "Mjesec hrvatske knjige 2012." u Čakovcu će otvoriti pomoćnik ministrice kulture Vladimir Stojsavljević. Tom će prilikom objaviti i rezultate Javnog poziva za dodjelu stimulacija za najbolja ostvarenja na području romanesknog stvaralaštva za 2011. godinu Ministarstva kulture. U programu svečanog otvorenja sudjelovat će župan Međimurske županije Ivan Perhoč, gradonačelnik Čakovca Branko Šalamon, ravnateljica Knjižnice i čitaonice "Nikola Zrinski" Ljiljana Križan i predsjednica Programskog i organizacijskog odbora "Mjeseca hrvatske knjige 2012." Davorka Bastić (11 sati, Scheierova zgrada, Matice hrvatske 4).

ZAGREB - Transparency International Hrvatska održat će konferenciju u povodu završetka aktivnosti projekta o preveniranju sukoba interesa za lokalne dužnosnike, predstavnike medija te nevladinih organizacija: "Sprječavanje sukoba interesa u Hrvatskoj – analiza stanja i preporuke za budućnost". Završnom konferencijom zaključit će se ciklus dvodnevnih seminara koje je Transparency International Hrvatska kontinuirano provodio od travnja do rujna ove godine u 15 gradova diljem Hrvatske, a kojima su prisustvovala 322 javna dužnosnika, predstavnika medija i nevladinih udruga. Na konferenciji će biti predstavljeni i rezultati istraživanja "Što građani očekuju od novog povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa" i Usporedna analiza najboljih praksi zemalja članica EU u sprječavanju i suzbijanju sukoba interesa uz analizu potreba hrvatske javne uprave (10 sati, hotel Westin, konferencijska dvorana Panorama, Ulica Izidora Kršnjavog 1).

ZAGREB - Svjedočenjem bivše čelnice Hrvatske lutrije Vesne Bakran i Ante Todorića na zagrebačkom Županijskom sudu nastavit će se suđenje HDZ-u, bivšem premijeru i čelniku te stranke Ivi Sanaderu i ostalim optuženima u slučaju Fimi medije. Optužene se tereti da su iz državnih tvrtki i institucija izvukli više od 70 milijuna kuna, od čega je velik dio išao u HDZ-ov "crni fond" (9,30 sati, Zrinjevac 5).

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xbma yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙