FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kacin: Janša zastrašivanjem izaziva pad potrošnje

Autor: lfia
LJUBLJANA, 10. listopada 2012.(Hina) - Slovenski zastupnik u Europskom parlamentu Jelko Kacin tvrdi, za ljubljanski "Dnevnik" od srijede, da vlada Janeza Janše svojom retorikom "zastrašuje" građane, izazivajući tako nepotrebno smanjivanje potrošnje i posljedični pad BDP-a.

"Umjesto da se ljude ohrabruje i potiče da investiraju i troše, njima se prikazuje pakao, prijeti im se da će im biti sve lošije. Taj strah onda izaziva dodatan pad potražnje", rekao je Kacin u razgovoru za ljubljanski dnevni list.

"Kako uz smanjivanje javne potrošnje i BDP-a stvarati nova radna mjesta, to je nemoguće!", kazao je Kacin.

Vrlo kritičan prema vladi premijera Janeza Janše, on tvrde da bi bilo najbolje da ona "otiđe" jer namjerno izaziva političke napetosti i stvara psihologiju "izvanrednog stanja", a svojim selektivnim mjerama štednje i novim porezima uništava "srednju klasu" koja je svugdje u svijetu "nositelj razvoja".

"Naši ljudi nisu glupi i znaju da su reforme potrebne te da je mirovinsku reformu nužno provesti, ali su prijetnje nepotrebne i imaju suprotan učinak", rekao je Kacin.

On ocjenjuje da se vlada desnog centra reformi prihvatila na krivi način, da štednjom i drugim selektivnim mjerama želi "pokoriti" srednju klasu te visokim porezom od 20 posto na tisak želi utišati vladi nesklone medije.

(Hina) xfl ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙