FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osječki umirovljenici traže snižavanje cijena komunalnih usluga

Autor: ivuc
OSIJEK, 9. listopada 2012.(Hina) - Osječka podružnica Bloka umirovljenici zajedno-Stranka umirovljenika (BUZ-SU) zatražila je danas od osječkog Gradskog vijeća i gradonačelnika Krešimira Bubala da razmotre mogućnost snižavanja cijena komunalnih usluga iz gradske nadležnosti, kako bi se u vrijeme krize pomoglo građanima.

Potpredsjednica osječke podružnice Zlata Halusek kazala je na konferenciji za novinare kako pozdravljaju nedavnu odluku Gradskog vijeća o nedavanju suglasnosti na poskupljenje toplinske energije, što je predložila tvrtka HEP-toplinarstvo.

Ocijenila je kako grad Osijek ne može utjecati na cijene električne energije, plina i druge cijene o kojima odlučuje državna vlast ali može utjecati na cijene komunalnih usluga.

Ustvrdila je da su se 2009. godine nakon što je na lokalnim izborima pobijedila koalicija HDSSB-HNS, odmah povećale cijene komunalnih usluga za 20-30 posto, i to vode, odvoza smeća, pogrebnih usluga i grobnih naknada, naknade za dječje vrtiće.

Predlažemo da gradonačelnik i Gradsko vijeće razmotre te cijene na koje mogu utjecati i mogućnost njihova snižavanja. U ovako teškim vremenima bilo bi potrebno da grad pokaže dobru volju i snizi cijene na koje grad može utjecati, kazala je Halusek.

S obzirom da grad sufinancira gradski prijevoz za neke kategorije stanovništva, tako bi mogao sufinancirati i cijene nekih drugih komunalnih usluga, za što grad ima mogućnosti, a to bi posebice pomoglo umirovljenicima s malim mirovinama, nezaposlenima, socijalno ugroženima, kao i drugim građanima, dodala je.

Povjerenik Županijske organizacije BUZ-SU Ivica Glavaš ocijenio je kako je po cijeni vode u hrvatskim gradovima Osijek pri samom vrhu, a pri tome je jedini koji nema uređaj za pročišćavanje otpadnih voda.

Zatražio je da se cijena vodoospkrbe svede u realne okvire i uvede posebna cijena za socijalno ugrožene građane, jer iz sadašnje situacije slijedi da će kada grad dobije uređaj za pročišćavanje, usluga vodospskrbe biti još skuplja.

(Hina) xivuc ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙