FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za subotu, 6. listopada

Autor: agrb
ZAGREB, 5. listopada 2012. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za subotu, 6. listopada:

ZAGREB - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović nazočit će kampanji "Želim svijet uz tebe" u organizaciji Udruge žena oboljelih i liječenih od raka dojke, njihovih obitelji i prijatelja "Sve za nju" na Cvjetnom trgu (10 sati, Cvjetni trg).

I ministar zdravlja Rajko Ostojić sudjelovat će na obilježavanju Nacionalnog dana borbe protiv raka dojke na Cvjetnom trgu (10 sati), gdje će posjetiti i štand Društva osoba sa stomom, a u povodu Svjetskog dana osoba sa stomom (10,30 sati). Nakon toga će sudjelovati u obilježavanju Dana ružičaste vrpce, u organizaciji Udruge Europa Donna Hrvatske ispred HNK (11 sati).

"Dan ružičaste vrpce" obilježava se pod motom "Prevencija i rano otkrivanje raka dojke" i tradicionalnom šetnjom koja započinje okupljanjem i pozdravnim govorima ispred zgrade HNK, a nastavlja se Masarykovom, Teslinom do Gajeve ulice. U sklopu dana pokrenuta je i humanitarna akcija "Žena ženi" kojom se prikupljaju financijska sredstva za pomoć udruzi Europa Donna Hrvatska.

ZADAR - Obiježavanje 21. obljetnica Dana obrane Grada Zadra počinje od 9 sati budnicom gradskim ulicama i trgovima, a nastavlja se odavanjem počasti poginulim hrvatskim braniteljima. Položit će se vijenci i zapaliti svijeće pred Središnjim križem te kod Spomenika imotskim vitezovima na zadarskom Gradskom groblju i kod Spomen obilježja na Dračevcu te misom u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije na Dračevcu i Međunarodnim turnirom u sjedećoj odbojci u Športskom centru Višnjik. Primanje gradonačelnika Zvonimira Vrančića bit će kod tenka na Dračevcu (12 sati).

GAŠINCI - Završni dan dvodnevnog natjecanja "Najspremniji pripadnik Oružanih snaga RH – Prvi za Hrvatsku" na vojnom poligonu Gašinci kod Đakova, u sklopu kojega pripadnici Oružanih snaga RH iz svih Zapovjedništava i postrojba svladavaju stazu dužine oko 38 kilometara. Predstavnici medija moći će pratiti natjecanje od 12 do 15 sati, kada će se obići nekoliko radnih točki, dočekati prvi natjecatelji u cilju te uručiti nagrade i priznanja. Na uručenju nagrada očekuje se i ministar obrane Ante Kotromanović.

SPLIT - Na splitskom Sustipanu središnje misno slavlje u povodu obilježavanja 800. obljetnice dolaska svetog Franje Asiškog na hrvatsko tlo. Misi će prethoditi procesija od samostana svetoga Frane na Obali preko zapadne obale do Sustipana (11 sati). Misu i proceciju predvodit će nadbiskup splitsko-makarski mons. Marin Barišić. Proslavu 800. obljetnice dolaska sv. Franje u hrvatske krajeve organizira Vijeće franjevačkih zajednica Hrvatske i BiH.

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Neven Leskovar

popodne - Srebrenka Parlov

navečer - Jasna Nahtigal Lazarić

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xagrb ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙