FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dieter Mueller u komi

Autor: sbil
BERLIN, 5. listopada 2012. (Hina/AFP) - Bivši njemački nogometni reprezentativac Dieter Mueller, koji je briljirao svojim izvedbama tijekom 80-ih u Bordeauxu, u komi je nakon što je doživio srčani udar, piše u petak njemački dnevnik "Bild".

Prema pisanju Bilda" 58-godišnji Mueller se srušio u svom domu, a njegova životna pratilja ga je pokušala reanimirati dok nije došla hitna pomoć.

"O svemu nas je obavijestila njegova pratilja. Nadamo se da će pobijediti ovo", izjavio je Thorsten Siegmund, glasnogovornik trećeligaša Offenbach gdje je Mueller započeo svoju karijeru i čiji je bio predsjednik.

Mueller je bio igrač Koelna za koji je zabio 231 gol u Bundesligi između 1973. i 1981., završivši kao najbolji strijelac njemačkog prvenstva 1977. i 1978.

U legendu njemačkog nogometa ušao je nakon polufinala Eura 1976. protiv Jugoslavije. Tada je u svom prvom nastupu za reprezentaciju SR Njemačke zabio tri gola i odveo je (4-2) u finale gdje je izgubila od Čehoslovačke nakon izvođenja kaznenih udaraca.

Nakon sezone u Stuttgartu (1981./82.), Mueller je prešao u Girondins iz Bordeauxa otkuda je otišao tri godine kasnije s dva naslova prvaka Francuske (1984. i 1985.) i polufinalom Lige prvaka protiv Juventusa.

Nogometnu karijeru je završio 1989. u Offenbachu, klubu u svom rodnom gradu kojeg vodi 12 godina.

(Hina) xbis ybis

An unhandled error has occurred. Reload 🗙