FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - od subote 6. do ponedjeljka 8. listopada

Autor: vkla
ZAGREB, 5. listopada 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta u razdoblju od subote 6. do ponedjeljka 8. listopada.

SUBOTA, 6. listopada

______________________

Za subotu nema najavljenih važnijih događaja.

NEDJELJA, 7. listopada

_________________________

BiH - Održavaju se lokalni izbori na kojima će građani te zemlje s pravom glasa birati nove sazive općinskih vijeća te općinske načelnike. Nešto više od tri milijuna i 140 tisuća registriranih birača će na 5100 glasačkih mjesta odlučivati o sastavu lokalnih vlasti u 139 općina, skupštini grada Banje Luke te skupštini distrikta Brčko.

Ove godine lokalnih izbora neće biti jedino u Mostaru, jer su izborna pravila koja su ranije bila na snazi u tom gradu, odlukom Ustavnog suda BiH, proglašena protuustavnim, a političke stranke koje su tamo na vlasti nisu uspjele postići dogovor o njihovim izmjenama.

VENEZUELA - Predsjednički izbori.

MOSKVA - Šesta godišnjica okrutnog ubojstva novinarke Ane Politkovskaje koja je kritički pisala o vladavini Vladimira Putina.

PONEDJELJAK, 8. listopada

___________________________

PARIZ - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović doputovat će u višednevni službeni posjet Francuskoj, na poziv francuskog predsjednika Francoisa Hollandea. U središtu službenih razgovora Josipovića i Hollandea bit će skorašnji ulazak Hrvatske u EU, ratifikacija pristupnog ugovora, budućnost Europske unije te situacija u užem i širem susjedstvu. Josipović će u ponedjeljak navečer u hrvatskom veleposlanstvu uručiti odlikovanja petorici francuskih državljana za njihov doprinos poboljšanju odnosa između Hrvatske i Francuske te zbog njihova doprinosa u procesu pristupanja Hrvatske EU-u.

(Hina) xvk ynab

An unhandled error has occurred. Reload 🗙