FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za petak, 5. listopada

Autor: vkla
ZAGREB, 4. listopada 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za petak, 5. listopada.

BRATISLAVA - Predsjednik hrvatske vlade Zoran Milanović sudjeluje na drugom sastanku na vrhu "Prijatelja kohezije", neslužbene skupine od 15 zemalja članica Europske unije koje iz proračuna EU-a više dobivaju nego što u njega daju i protive se smanjenju sredstava namijenjenih kohezijskoj politici. Cilj sastanka predsjednika vlada ili visokih dužnosnika 15 zemalja članica EU-a i Hrvatske, koja bi punopravnom članicom trebala postati 1. srpnja 2013., stvaranje je pritiska kako se ne bi smanjivala sredstva za kohezijsku politiku EU-a (strukturni fondovi i Kohezijski fond) kojom se trebaju ukinuti razlike u razvijenosti pojedinih zemalja ili regija, a organiziran je u jeku pregovora o višegodišnjem proračunu EU-a za razdoblje od 2014. do 2020. Na susretu će uz hrvatskog i slovačkog premijera sudjelovati predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso, premijeri Bugarske, Češke, Estonije, Latvije, Mađarske, Poljske, Rumunjske i Slovenije te predstavnici Grčke, Malte, Cipra, Litve i Portugala.

PRIŠTINA - Hrvatska ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić sudjeluje na Konferenciji "Partnerstvo za promjene: Jačanje uloge žena" ("Partnership for Change: Empowering Women"). Na marginama konferencije, ministrica će se susresti s kosovskim ministrom vanjskih poslova Enverom Hoxajem, predsjednicom Atifete Jahjaga, zamjenicom premijera Editom Tahiri te don Matejem Palićem, župnikom iz Janjeva.

VALLETTA - Španjolski premijer Mariano Rajoy, talijanski premijer Mario Monti i francuski predsjednik President Francois Hollande će na marginama Mediteranskog summita razgovarati o eurozoni.

Dežurni:

Noć: Mirna Puklin

Prijepodne: Domagoj Janković

Poslijepodne: Damir Hainski

Navečer: Slavoljub Leko

Tel: 00385 1 4808 645

Fax: 00385 1 4808 822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xvk ynab

An unhandled error has occurred. Reload 🗙