FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ivanov traži suradnju BiH u istrazi o smrti Trajkovskog

Autor: rmav
SARAJEVO, 4. listopada 2012.(Hina) - Makedonski predsjednik Gjorgi Ivanov potvrdio je u četvrtak u Sarajevu kako se provodi nova istraga o okolnostima pod kojima je 2004. godine u zrakoplovnoj nesreći kod Mostara poginuo njegov prethodnik Boris Trajkovski, te je pozvao bosanskohercegovačke vlasti na suradnju kako bi se utvrdila potpuna istina o toj tragediji i spriječila daljnja nagađanja.

"Želimo što brže i učinkovitije rješiti otvoreno pitanje smrti Borisa Trjakovskog", izjavio je Ivanov novinarima u glavnom gradu Bosne i Hercegovine gdje je boravio u službenom posjetu.

Ivanova su primili članovi predsjedništva BiH, čiji je predsjednik Bakir Izetbegović potvrdio kako su bosanskohercegovačke vlasti potpuno spremne pomoći uspješnom okončanju dodatne istrage o smrti Trajkovskog.

Istraga provedena neposredno nakon rušenja zrakoplova kojim je pokojni makedonski predsjednik putovao na gospodarski forum što se održavao u Mostaru, utvrdila je kako je do nesreće došlo zbog smanjene vidljivosti i greške pilota.

Dio makedonske javnosti te nalaze međutim nikada nije prihvatio, tvrdeći kako je Trajkovski bio žrtva urote, no za to do sada nisu ponuđeni nikakvi konkretni dokazi.

Nova istraga makedonskih vlasti ima za cilj ponovno provjeriti sve činjenice i raspoložive dokaze.

Ivanov i Izetbegović u četvrtak su potvrdili kako je želja obiju država nastaviti graditi prijateljske odnose i stabilnost u okružju te posebice jačati gospodarsku suradnju.

Obojica su istaknuli kako dvije zemlje imaju isti najvažniji vanjskopolitički cilj, a to je priključenje Europskoj uniji.

(Hina) xrmav yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙