FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Oporavak Hewlett-Packarda bit će spor - direktorica

Autor: mkuz
SAN FRANCISCO, 4. listopada 2012. (Hina/Reuters) - Dionice Hewlett-Packarda potonule su na najnižu razinu u 10 godina nakon što je njegova čelnica Meg Whitman upozorila da treba vremena da se preustroji poslovanje i poboljšaju poslovni rezultati tehnološkog diva koji je svoj uspjeh izgradio na pisačima i računalima.

Whitman je u srijedu najavila pad prihoda u 2013. koja će po njezinim riječima biti "godina popravaka i gradnje".

Trgovci na newyorškoj burzi reagirali su na tu najavu spuštanjem vrijednosti HP-ove dionice za 13 posto, na 14,91 dolara.

Tvrtka je najavila gubitak u visini 8,8 milijardi dolara u posljednjem fiskalnom tromjesečju i planira ukinuti oko 27.000 radnih mjesta do 2014.

Detaljnije objašnjavajući strategiju, HP navodi da će mu dobit u fiskalnoj godini kretati između 3,40 i 3,60 dolara po dionici, što je daleko manje no što su analitičari očekivali, predviđajući dobit od 4,18 dolara po dionici.

Whitman ipak očekuje da će od 2016. prihodi tvrtke rasti u skladu s američkim BDP-om, s time da će "operativna dobit rasti brže od prihoda, dok će marže biti najviše u industriji a raspodjela kapitala disciplinirana".

U odjelu za korporative klijente HP očekuje pad prihoda od 11 do 13 posto u tekućoj poslovnoj godini.

Poput konkurenta Della, i HP teško pronalazi zamjenu za smanjene prihode od prodaje osobnih računala.

Whitman je na čelnoj poziciji zamijenila Lea Apothekera, koji je dobio otkaz nakon samo 11 mjeseci rada.

(Hina) xmkuz ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙