FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za četvrtak, 4. listopada

Autor: spar
ZAGREB, 4. listopada 2012. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za četvrtak, 4. listopada:

ZAGREB - Posljednji ispraćaj predsjednika Hrvatskog sabora Borisa Šprema na zagrebačkom groblju Mirogoju (12 sati), koji će biti pokopan uz najviše vojne počasti. Od Borisa Šprema oprostit će se predsjednik Vlade RH Zoran Milanović i predsjednik Republike Ivo Josipović, a crkveni obred ispraćaja predsjednika Sabora vodit će mons. Mijo Gorski, pomoćni biskup zagrebački. Pogrebna povorka krenut će iz mrtvačnice u pratnji pripadnika Oružanih snaga RH do grobnice, uz glazbenu pratnju Vojnog orkestra Hrvatske vojske. Misu zadušnicu u crkvi Sv. Marka predvodit će pomoćni biskup zagrebački mons. Mijo Gorski (18 sati). U mrtvačnici na Mirogoju ujutro od 8,30 do 11,55 sati, na odru će biti izložen lijes s pokojnim predsjednikom Hrvatskog sabora, uz koji će se izmjenjivati počasne straže, a u posljednjoj će biti najviši državni dužnosnici.

ZAGREB - U zagrebačkoj Gradskoj skupštini održat će se komemoracija za predsjednika Hrvatskog sabora i bivšeg predsjednika Gradske skupštine Borisa Šprema (9 sati, Stara gradska vijećnica, Dvorana "A", Ulica sv. Ćirila i Metoda 5; predstavnici medija trebaju doći najkasnije do 8,20 sati). Od pokojnog Borisa Šprema oprostit će se predsjednik Gradske skupštine Davor Bernardić i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

ZAGREB - Sjednica Vlade Republike Hrvatske (9 sati, Banski dvori, trg Sv. Marka 2). Na dnevnom redu sjednice je više prijedloga zakona, među njima prijedlog zakona o registru birača, prijedlog zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, prijedlog zakona o energiji, izmjene i dopune Zakona o uređenju tržišta poljoprivrednih proizvoda, izmjene i dopune Zakona o Centru za praćenje poslovanja energetskog sektora i investicija, izmjene i dopune Zakona o poticanju zapošljavanja, izmjene i dopune Zakona o sudovima za mladež te izmjene Zakona o postupanju i uvjetima gradnje radi poticanja ulaganja.

ZAGREB - Forum za slobodu odgoja predstavit će rezultate i organizirati javnu raspravu "Obrazovanje za održivost: Gdje smo i što još trebamo napraviti?" (10 sati, dvorana Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Donje Svetice 38). U sklopu projekta "EnjoinED" financiranog od strane Europske unije te sufinanciranog od Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske, provedena je analiza nacionalnih obrazovnih dokumenata i udžbenika s ciljem identifikacije zastupljenosti kompetencija za održivost. Rezultati analize zajedno sa zaključcima i preporukama bit će predstavljeni na skupu Foruma.

ZAGREB - Otvorenje dvodnevne Međunarodne konferencije "Sloboda izražavanja i raspravljanja u javnoj sferi u procesu digitalizacije – izazovi pred javnim medijskim servisima i neprofitnim medijima" koju organiziraju Mreža kuća ljudskih prava i Kuća ljudskih prava Zagreb (9,30 sati, Hrvatsko novinarsko društvo, Perkovčeva 2). Na konferenciji će se raspravljati o izazovima s kojima se suočavaju javni medijski servisi i neprofitni mediji, s posebnim naglaskom na proces digitalizacije. Razmatrat će se uloge koje javni medijski servisi trebaju odigrati u društvu na području Zapadnog Balkana i Istočne Europe u aktualnom trenutku rasta kontrola nad medijima. Također razmotrit će se mogućnost poboljšanja uloge neprofitnih medija i nezavisnog novinarstva te raspravljati o slobodi interneta u različitim zemljama.

ZAGREB - Predstavljanje nove knjige karikatura Ota Reisingera "Happy days" i druženje s autorom, u povodu njegova 85. rođendana. Organizatori su Knjižnica i čitaonica Bogdan Ogrizović i Udruga prijatelja stripa Stripforum. U knjizi je izbor karikatura nacrtanih u zadnjih 20 godina s usporednim tekstovima na hrvatskom i engleskom jeziku, a na predstavljanju će, uz autora, sudjelovati i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, književnik Hrvoje Hitrec, novinar Rudi Aljinović, književnik i novinar Janko Bučar te voditeljica knjižnice Jasna Kovačević (18 sati, knjižnica Bogdana Ogrizovića, Preradovićeva 5).

ZAGREB - 33. Zagrebački književni razgovori (ZKR), održavaju se od 4. do 7. listopada u prostorijama Društva hrvatskih književnika (DHK). Središnja tema ovogodišnjih Zagrebačkih književnih razgovora je "Književnost u drugom jeziku" (20 sati, Društvo hrvatskih književnika, Trg bana Josipa Jelačića 7/I).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Milka Ćurković

popodne - Neven Leskovar

navečer - Srebrenka Parlov

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xbma ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙