FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Libanon: Eksplozije u skladištu oružja u području koje kontrolira Hezbolah

Autor: vrad
BAALBECK, 3. listopada 2012. (Hina/AFP) - U snažnoj eksploziji u zgradi u kojoj je skladište oružja na području pod nadzorom moćne naoružane šijitske stranke Hezbolaha, na istoku Libanona, najmanje je sedam osoba poginulo a četiri su ozlijeđene, rekao je čelnik sigurnosne službe.

Stanovnici su rekli agenciji France Presse da se eksplozija dogodila u zgradi u gradnji, smještenoj između sela Nabichita i Khodra, u pokrajini Beki, uporištu stanke koju podupiru Damask i Teheran. U zgradi je skladište oružja, rekli su.

Čelnik sigurnosne službe rekao je da se čulo "više eksplozija", ali nije naveo je li riječ o skladištu oružja. Desetci vozila hitne pomoći stigli su na mjesto događaja a pripadnici Hezbolaha zapriječili su pristup tom području, doznaje se od tih stanovnika s kojima je razgovarala agencija.

Informaciju zasad nije moguće provjeriti. Šijitski pokret, zakleti neprijatelj Izraela, posjeduje, kako tvrdi židovska država, desetke tisuća raketa a s nekima može gađati i velike izraelske gradove.

(Hina) xvrad ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙