FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za utorak 2. listopada

Autor: sbak
ZAGREB, 2. listopada 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za utorak, 2. listopada.

ZAGREB - Potpredsjednik hrvatske vlade za unutarnju, vanjsku i europsku politiku Neven Mimica i potpredsjednik hrvatske vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić sastat će se s povjerenikom EU za proračun i financijsko planiranje Januszom Lewandowskim(u 8,45 sati, u Banskim dvorima, Markov trg 2). Nakon sastanka su predviđene izjave za medije.

PARIZ - Francuski parlament trebao bi raspravljati o novome krugu europskih nepopularnih mjera štednje za 2013. godinu dva dana nakon što su tisuće prosvjednika izašle na ulice Pariza demonstrirajući protiv politike mjera štednje koja se provodi diljem Europe. Supredsjedatelj francuske oporbene Lijeve stranke Jean-Luc Melenchon kazao je kako je riječ o pokretu francuskoga naroda protiv državne politike oštrih mjera štednje, a ne o prosvjedima oporbe protiv mjera štednje.

CHICAGO - Nastavnici u državnim školama u Chicagu, trećem najvećem školskom sustavu u Sjedinjenim Državama, glasovat će o tome hoće li odobriti ugovor s lokalnim vlastima nakon svog prvog štrajka u 25 godina u kojemu su tražili povećanje plaća. Osim visine primanja među glavnim točkama spora s vlastima je i sustav evaluacije učitelja. Gradonačelnik Rahm Emanuel školsku godinu u Chicagu, inače najkraću u SAD-u, produžio je za 10 radnih dana. Grad im je ponudio povišicu od tri posto za ovu školsku godinu i još po dva posto godišnje u sljedeće tri godine. Štrajk u Chicagu, najveći radni spor u SAD-u ove godine, doveo je u prvi plan žestoku nacionalnu raspravu oko toga kako reformirati gradske škole.

Dežurni:

Noć: Ivo Lovrić

Prijepodne: Darko Vlahović

Poslijepodne: Slavoljub Leko

Navečer: Damir Hainski

Tel: 00385 1 4808 645

Fax: 00385 1 4808 822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xkga ynab

An unhandled error has occurred. Reload 🗙