FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obilježena 21. godišnjica okupacije Marinaca

Autor: zdra
MARINCI, 1. listopada 2012. (Hina) - Misom zadušnicom služenom u crkvi Male Gospe te polaganjem vijenaca podno spomen-obilježja u središtu Marinaca, nedaleko od Vinkovaca, danas je obilježena 21. godišnjica okupacije tog mjesta u Domovinskom ratu.

U spomen na 36 Marinčana ubijenih i nestalih u Domovinskom ratu, vijence su položili i svijeće zapalili članovi njihovih obitelji, izaslanstva Vukovarsko-srijemske županije i općine Nuštra, kojoj Marinci pripadaju, te stradalničkih i braniteljskih udruga.

Padom Marinaca na današnji dan 1991. godine bivša JNA uspostavila je crtu Mirkovci-Marinci-Bršadin i tako blokirala "kukuruzni put" kojim je sa slobodnoga vinkovačkog područja Vukovaru stizala pomoć.

Obilježavanje 21. godišnjice okupacije Marinaca dio je programa koji će u sklopu Dana obrane i dana općine Nuštra trajati do 7. listopada. Središnja svečanost održat će se 5. listopada, na dan kada su 1991. hrvatski branitelji obranili Nuštar, a bivšu JNA i srpske paravojne postrojbe potisnuli od tog mjesta i samo nekoliko kilometara udaljenih Vinkovaca.

(Hina) xzdra ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙