FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Dubrovniku počela Konferencija o smanjenju rizika od katastrofa

Autor: hspa
DUBROVNIK, 1. listopada 2012. (Hina) - Pod pokroviteljstvom hrvatskog predsjednika Ive Josipovića u Dubrovniku je danas počela Konferencija Europskog foruma za smanjenje rizika od katastrofa.

Trodnevni skup okupio je predstavnike 27 zemalja Europe među kojima su predstavnici 21 platforme za smanjenje rizika od katastrofa. Sudionici će tijekom rada razmjenjivati iskustva u pripremama za smanjenje rizika te se upoznati s iskustvima zemalja koje su već bile suočene s katastrofom.

Nakon pozdravnih riječi izaslanika predsjednika Zlatka Galjerića sudionicima se obratila posebna izaslanica glavnog tajnika UN-a Margareta Wahlstrom. Ona je kazala kako je Hrvatska koja je ove godine predsjedatelj Europskog foruma posljednjih pet godina ostvarila značajan napredak u razvoju institucija, a u cilju preventive rizika od katastrofa.

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić naglasio je kako je Hrvatska značajno napredovala u proteklih godina u pripremama što najbolje pokazuju minimalne štete unatoč velikim požarima kojima smo bili izloženi ove sezone. "Ne možemo igrati na kartu sreće nego se moramo pripremati i to kvalitetno", kazao je Ranko Ostojić te dodao kako kroz ovu konferenciju dobijamo informacije od zemalja koje su imale slična iskustva i na taj način se možemo bolje pripremiti kako u edukaciji tako i u preventivi da bi se smanjile štetne posljedice.

Ovoljetni događaj, veliki požari a potom poplave, pokazuju da Hrvatska nije izolirana da će se takve stvari događati, a mi jedino što možemo je što bolje se pripremiti, naglasio je Ostojić.

Bivšoj ravnateljici Centra "Liče faraguna" specijaliziranoj za odgoj i osnovno obrazovanje učenika s posebnim potrebama Sunčani Jokić dodijeljeno je danas posebno priznanje Europskog foruma. Ona je svojim predavanjima i radionicama promovirala veću zastupljenost smanjenja rizika od katastrofa u nastavnim programima posebice u ranjivim skupinama, u skupinama u kojima i sama obavlja stručne poslove.

Nagrade su joj uručili Margareta Wahlstrom i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić.

(Hina) xddub yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙