FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vujić: na području brodogradilišta Kraljevica poslovno-uslužna zona

Autor: hsup
RIJEKA, 1. listopada 2012. (Hina) - Obnašatelj dužnosti primorsko-goranskog župana Vidoje Vujić danas je izjavio da će novi županijski prostorni plan omogućiti nove sadržaje i predvidjeti novu poslovno-uslužnu zonu na prostoru Brodogradilišta Kraljevica u stečaju.

Rekao je da prostorni plan na tom području neće predvidjeti industrijsku, nego poslovno-uslužnu zonu u kojoj će biti mogući i turistički sadržaji te da je "po pregovorima s EU, brodogradnja tamo likvidirana, jer se moralo smanjivati dokove".

Vujić je na redovnoj konferenciji za novinare istaknuo da poslovna zona ne predviđa primjerice marinu, da predviđa remont jahta, ali ne i remont brodova, koji se obavlja u obližnjem Brodogradilištu Viktoru Lencu.

Dodao je da je to ipak stvar ulagača, ali da će se prostornim planom omogućiti nove sadržaje, spriječiti blokiranje prostora i da se neće dozvoliti da se Kraljevica upropasti kao Bakar.

Naglasio je da se na prostoru brodogradilišta u Kraljevici neće dozvoliti "nikakva industrija, posebice ne rezalište brodova koje su neki htjeli nametnuti".

Vujić je izvijestio i o svom posjetu Singapuru prošlog tjedna tijekom kojeg je s domaćinima razgovarao o mogućnostima riječke luke i riječkog prometnog pravca te o mogućim ulaganjima u hrvatska lječilišta, primjerice u Skradu u Gorskom kotaru.

Ocijenio je da se veća ulaganja mogu očekivati tek nakon preseljenja dijela riječke luke na područje Omišlja i izgradnje pruge te da to mora biti državni, tj. zajednički projekt na razini Hrvatske. Dodao je da za nova ulaganja treba ukloniti i administrativne barijere.

(Hina) xhsup yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙