FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šeks: Šprema ću pamtiti po dobrom i plemenitom

Autor: trub
ZAGREB, 1. listopada 2012.(Hina) - Predsjednik Hrvatskog sabora od 2003. do 2007. godine i potpredsjednik u prošlom mandatu Vladimir Šeks danas je u knjigu žalosti, otvorenu u povodu smrti predsjednika Sabora Borisa Šprema, napisao kako će Šprema pamtiti jedino po dobrom i plemenitom.

"Iako si izgubio borbu sa zlobnom bolešću, dobio si životnu bitku časti i uspeo se na vrh čestitosti, poštenja, ljudskosti i savjesnog obnašanja svih povijesnih dužnosti", napisao je Šeks u knjigu žalosti u Saboru.

"Pamtit ću te jedino po dobrom i plemenitom, jedini si potpuno takav i bio", dodao je.

Nakon što se upisao u knjigu žalosti, ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović novinarima je izjavio: "U životu svakog čovjeka uz obitelj, najvrijednije je imati dobre i iskrene prijatelje. U politici je to još važnije, a Boris je bio upravo takav. Čovjek koji je uvijek imao dobar savjet, iskrenu kritiku, zbog njega sam i ja bolji političar i bolji čovjek".

Josip Kregar, saborski zastupnik izabran na listi SDP-a, novinarima je rekao da je u knjigu žalosti napisao kako mu Šprem nedostaje, nedostaje svima, jer je "bio čovjek koji je mnogima od nas bio poticaj i uzor".

"Napisao sam i to da se bez njega nikada ne bi usudio baviti politikom, zbog toga što mi je on davao nadu da politika nije prljavo područje u kojem će svatko ostati zapamćen po svojim neuspjesima i porazima. Boris je bio čovjek ideala, donekle naivan idealista zbog toga što je težio onome što drugi nisu vidjeli u tom trenutku. Zbog toga je bio poticaj nama drugima da se

uhvatimo onog posla kojima uspjesi nisu zajamčeni, a pobjede su uvijek privremene", rekao je Kregar.

(Hina) xtr/xibob ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙