FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

San Sebastian: Francuski film "Kod kuće" Francoisa Ozona najbolji film

Autor: vrad
SAN SEBASTIAN, 29. rujna 2012. (Hina/AFP) - Francuski film "Kod kuće" redatelja Francoisa Ozona osvojio je u subotu Zlatnu školjku za najbolji film, glavnu nagradu na 60. međunarodnom filmskom festivalu u San Sebastianu, u Španjolskoj.

"Kod kuće" je priča o profesoru francuskog jezika koji pesimistično gleda na svijet i svoju životnu radost pronalazi zahvaljujući jednom od svojih učenika, Claudeu.

Španjolac Fernando Trueba, autor filma "Umjetnik i njegov model" u kojemu Jean Rochefort glumi kipara koji pronalazi nadahnuće u mladoj Španjolki što je pobjegla od Frankove diktature, odnio je Srebrnu školjku za najboljeg redatelja.

Katie Cosenie i Španjolka Macarena Garcia dijele nagradu za najbolju glumicu. Katie Cosenie je nagrađena za ulogu glumice u filmu "Foxfire" francuskog redatelja Laurenta Canteta koji priča o pobuni skupine djevojaka iz radničke klase u New Yorku 1950-ih.

Macarena Garcia je nagrađena za ulogu u "Blancanieves" Pabla Bergera.

Nagrada za najboljeg glumca dodijeljena je Španjolcu Joseu Sacristanu za ulogu u filmu "El muerto y ser feliz" Javiera Rebolla, u kojemu glumi plaćenog ubojicu oboljelog od raka u terminalnoj fazi.

Filmski festival koji se održava u baskijskom San Sebastianu najvažniji je u Španjolskoj i po važnosti dolazi odmah iz festivala koji se održavaju u Cannesu, Berlinu i Veneciji.

(Hina) xvrad yvrad

An unhandled error has occurred. Reload 🗙