FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Međunarodna konferencija o bioetici na Medicinskom fakultetu u Rijeci

Autor: dsil
RIJEKA, 24. rujna 2012. (Hina) - Dvodnevna 9. Međunarodna konferencija o bioetici počela je danas na Medicinskom fakultetu u Rijeci, a posvećena je i uspomeni na nedavno preminulog doajena hrvatske bioetike, profesora Ivana Šegotu.

Na skupu sudjeluje 25 znanstvenika i stručnjaka iz Hrvatske, Bugarske, Rusije, SAD-a, Japana i Tajvana koji će govoriti o pitanju donacije i transplantacije organa u Hrvatskoj, ruskoj bioetici iz pravoslavne perspektive, pobačaju, bioetičkoj evaluaciji kliničkih pokusa, o neuroetici te o moždanoj smrti.

Među temama bit će i projekt "Medicinski fakultet u Rijeci - prijatelj gluhih", pitanje japanskog definiranja smrti, odnos medija prema kliničkoj bioetici u Hrvatskoj, integrirana medicine iz azijske perspektive, genetska modifikacije sportaša, pitanje bioetike i katoličanstva, a sudionici će raspravljati i o dobi u kojoj djeca trebaju odlučivati o svom zdravlju.

Organizatori konferencije su Međunarodno društvo za kliničku bioetiku (ISCB) i Katedra za društvene i humanitičke znanosti Medicinskog fakulteta u Rijeci.

(Hina) xdsil ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙